Ericsson szerint Grosjean imádni fogja az IndyCart

Ericsson szerint Grosjean imádni fogja az IndyCart
credit: Dale Coyne Racing

Ericsson szerint Grosjean imádni fogja az IndyCart

A 2021-es IndyCar-szezon minden eddiginél komolyabb újoncmezőnnyel rajtol el.

A Team Penske-t teljes idényben szolgáló, háromszoros Supercars-bajnok Scott McLaughlin és a Chip Ganassi Racinggel road/street programot futó, a NASCAR Cup trónjára hétszer felért Jimmie Johnson mellé immár hivatalosan becsatlakozik Romain Grosjean is.

A tíz teljes Formula 1-es szezont teljesített francia a Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing #51 Dallara-Hondájával vág neki az új kalandnak, JJ-hez hasonlóan viszont – legalábbis egyelőre – kihagyja az oválokat.


hirdetés


Grosjean saját elmondása szerint a tél során végignézte az utóbbi három IndyCar-szezon összes futamát, továbbá tanácsot kért az immár harmadik amerikai idényét megkezdő, szintén viszonylag friss, F1-es múlttal bíró Marcus Ericssontól is.“Kikérdeztem Marcust, hogy mire számíthatok, mivel ő már pontosan ismeri mindkét világot” – nyilatkozta az AP-nek Grosjean.

“Erre ő azt válaszolta, hogy imádni fogom. Nyilvánvalóan itt nincs meg az a luxus, ami a Formula 1-re jellemző, sokkal inkább családias a légkör. Marcus arról is beszélt, hogy a pályákon mindenkit szívesen fogadnak, ami az F1-ben már nem minden esetben igaz. Ott maradhatsz a saját lakóautódban és éjjel barbeque-zhatsz más versenyzőkkel. Teljesen új tapasztalat lesz. Alig várom!”

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a franciának már nem kell sokat várnia arra, hogy ízelítőt kapjon új közegéből. Két hét múlva, február 22-én, a Barber Motorsports Parkban először tesztelhet a DCR teljes szezonos pilótája, Ed Jones oldalán.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy