Newman: “Nem úgy akarok megmaradni a köztudatban, mint a srác, aki majdnem meghalt a Daytona 500-on”

Newman: “Nem úgy akarok megmaradni a köztudatban, mint a srác, aki majdnem meghalt a Daytona 500-on”
credit:NASCAR

Newman: “Nem úgy akarok megmaradni a köztudatban, mint a srác, aki majdnem meghalt a Daytona 500-on”

A 2020-as esztendőben egy NASCAR-versenyző, név szerint Ryan Newman lett a világ legkeresettebb sportolója a Google-ön.

A veterán pilóta nem kiugró eredmények, sokkal inkább a Daytona 500 utolsó körében elszenvedett horrorbalesete révén tett szert a váratlan népszerűségre.

Mint ismeretes, a győzelemért küzdő Newman autóját méterekkel a kockás zászló előtt lökte meg erősebben a Team Penske-s Ryan Blaney.

Ez pont elegendő lett ahhoz, hogy a Roush Fenway Racing 6-os számú Fordja keresztbe forduljon, majd a külső falnak csapódva a levegőbe emelkedjen.


hirdetés
A földetérése után egy újabb nagy ütést kapott az érkező Corey LaJoie-tól, aminek hatására másodszorra is négy kerékkel felemelkedett, végül lángok kíséretében csúszott végig a pályán.

Hosszas helyszíni ápolást követően Newmant a legközelebbi kórházba szállították, ahol agyzúzódást állapítottak meg nála.

Csodával határos módon az indianai pilóta két nappal később saját lábán hagyhatta el az intézményt, a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet utáni első, május 17-én rendezett darlingtoni Cup-futamon pedig már újra a mezőny tagja volt.

Hiába nyerte meg azonban 2008-ban a Daytona 500-at, majd 2013-ban a Brickyard 400-at, a nagyközönség csak úgy ismeri, mint “a NASCAR- versenyző, aki brutálisat bukott”.“Nem azért lesz az ember a legtöbbet keresett pilóta a Google-ön, mert futamokat nyer” – konstatálta Newman az NBC-nek adott legfrissebb interjújában.

“Rám a balesetem miatt voltak ennyien kíváncsiak, ez pedig hozzátartozik a mai társadalomhoz.”

A 43 éves versenyző eddigi főkategóriás karrierje során tizennyolc győzelmet szerzett, legjobb összetettbeli eredménye pedig egy második hely 2014-ből.

2021-ben kereken a huszadik Cup-szezonját kezdi meg, a célja azonban még mindig ugyanaz, mint újoncként: megszerezni a bajnoki címet.

Bár az RFR-rel jelenleg érvényben lévő szerződése a szezon végén lejár, Newman nem érzi úgy, hogy az idei év lehet az utolsó esélye.

“Nem úgy akarok megmaradni a köztudatban, mint a srác, aki majdnem meghalt a Daytona 500-on. Addig, amíg úgy érzem, alkalmas vagyok a feladatra a pályán és azon kívül is, folytatni akarom annak reményében, hogy valóra válthatom életem célját, a NASCAR Cup bajnoki címet. A baleset előtt és után is ugyanazt mondtam, jól akarom érezni magam az autóban, megélni az álmaim és élvezni, hogy olyan emberekkel vagyok körülvéve, akikkel ugyanaz a célunk. Persze ez bármelyik pillanatban megváltozhat, nem tudhatjuk előre mit hoz az élet. Egy biztos, tavaly februárban a sors megpróbált eltántorítani, de szerencsére nem sikerült neki és még mindig itt vagyok.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy