Decemberben már covidos volt a Daytona 24 közben pozitívra tesztelt versenyző

Decemberben már covidos volt a Daytona 24 közben pozitívra tesztelt versenyző
credit:IMSA


A múlt hétvégén rendezett Daytona 24 GTLM-kategóriájának győzelmét a Corvette Racing szerezte meg.

A kockás zászlót követő, díjátadó ceremónián azonban a csapat három versenyzőjéből csak kettő, név szerint Nicky Catsburg és Jordan Taylor jelent meg.

Mint hamarosan kiderült, az egynapos viadal során közel nyolc órát a volán mögött eltöltött Antonio Garcia pozitív koronavírus-teszt miatt volt kénytelen távol maradni.

A Corvette tájékoztatása szerint a 40 éves spanyol a verseny előtt még negatív eredményt produkált.


hirdetés


Az egyébként teljesen panaszmentes Garcia úgy tervezte, hogy a leintés után néhány órával elhagyja az USA-t, így az IMSA nemzetközi COVID-protokolljának értelmében ismét részt kellett vennie egy PCR-teszten.

Ez azonban vasárnap reggel – bő hat órával a D24 vége előtt – már pozitív lett, ebből adódóan pedig a csapat nem is engedte újra autóba ülni.

Ez egyszerre a karrierem legjobb, egyben legfrusztrálóbb és legkiábrándítóbb napja volt” – idézi Garciát a Corvette Racing sajtóközleménye.„Tavaly decemberben már elkaptam a koronavírust és tüneteim is voltak. Karanténban maradtam egészen addig, amíg teljesen meg nem gyógyultam. Szorosan követtem a spanyol hatóságok, valamint a CDC előírásait annak érdekében, hogy engedélyt kapjak az utazásra. Fájdalmas volt, hogy nem ünnepelhettem együtt Jordannel, Nickyvel és a csapat többi tagjával, de el kell fogadni a [járványra vonatkozó] protokollt.”KAPCSOLÓDÓ:

Drámai hajrában szerezte meg zsinórban harmadik Daytona 24-győzelmét a Wayne Taylor RacingEddigi pályafutása során Garcia egyaránt három kategóriagyőzelemmel büszkélkedhet a Le Mans-i 24 óráson, valamint a Daytona 24-en. Emellett Jordan Taylorral együtt a GTLM 2020-as bajnoki címét is behúzták a Corvette-tel.

„Az IMSA nagyon komolyan veszi a koronavírusra vonatkozó szabályokat” – nyilatkozta az AP-nek Jordan, akinek édesapja, Wayne Taylor csapattulajdonosként, testvére, Ricky pedig versenyzőként nyerte meg a D24 összetettjét.

„Mi, pilóták alig érintkezünk egymással a huszonnégy óra során. Antoniót például a rajt előtt láttam utoljára. Egyébként is kínosan ügyelünk a megfelelő távolságtartásra. A fertőzésveszély az autóban sem fenyeget, mivel eleve kesztyűt, maszkot és sisakot hordunk.”

Garcia a második pozitívra tesztelt pilóta volt a versenyhétvége során.

Szombaton, órákkal a rajt előtt a GTD-kategóriában szereplő Alegra Motorsports volt kénytelen ugyanezen okból kiemelni az autóból Michael de Quesadát.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy