D24: Verseny közben lett pozitív egy pilóta COVID-tesztje

D24: Verseny közben lett pozitív egy pilóta COVID-tesztje
credit:IMSA


A Daytona 24 GTLM-kategóriájának első helyét a Corvette Racing 3-as számú autója kaparintotta meg.

A leintés után azonban nem a győzelem miatt irányult óriási figyelem rájuk.

A verseny reggelén a csapatnak váratlanul át kellett variálnia a pilóták beosztását, miután kiderült, hogy Antonio Garcia koronavírus-tesztje pozitívnak bizonyult.

Innentől fogva már csak Jordan Taylor és Nicky Catsburg ült volán mögé.


hirdetés


A 40 éves spanyol versenyző teszteredményét csak a leintés után hozták nyilvánosságra.

“A nemzetközi utazásokra vonatkozó COVID-protokoll értelmében minden, az USA-ba be- és kilépő pilótát, valamint csapattagot kötelezően tesztelni kell a verseny előtt és után” – áll a Corvette által kiadott sajtóközleményben.

“Miközben a Rolex 24-re érkezve Antonio Garcia tesztje negatívnak bizonyult, később arról értesítettek bennünket, hogy az ország elhagyására készülve, annak feltételeként szabott másik tesztje viszont már pozitív lett. Azonnal kiemeltük őt a versenyből és – bár nem produkált tünetet – többé nem veheti ki részét semmilyen, a Rolex 24-gyel kapcsolatos tevékenységből Daytonán.”

KAPCSOLÓDÓ: Drámai hajrát követően zsinórban harmadszor nyerte meg a Daytona 24-et a Wayne Taylor RacingA márka leszögezte, hogy az IMSA úgy ítélte meg, a Corvette Racing minden előzetes feltételnek megfelelt, amelyeket a versenyen való, biztonságos részvételhez megszabtak.

A csapat összes olyan tagjára, akik közvetlen kapcsolatban voltak Garciával további tesztek várnak az elkövetkezendő 72 órában.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy