Ezzel az autóval tér vissza Kyle Larson a NASCAR Cupba

Ezzel az autóval tér vissza Kyle Larson a NASCAR Cupba
credit:NASCAR
Ezzel az autóval tér vissza Kyle Larson a NASCAR Cupba

A Hendrick Motorsports lerántotta a leplet Kyle Larson 5-ös számú Chevrolet Camarójának Daytona 500-as dizájnjáról.

A leglényegesebb azonban, hogy a csapatnak sikerült külső szponzort is találnia az amerikai pilóta nevezéséhez.

A gép támogatását az autókereskedésben utazó Nations Guard vállalta magára, partnerségük pedig kiterjed a február 14 ‘-én esedékes Nagy Amerikai Verseny’ kvalifikációjára, továbbá a soron következő két fordulóra (Daytona road – február 21.; Homestead-Miami Speedway – február 28.) is.


hirdetéshirdetésA 63. Daytona 500 az első NASCAR Cup-futama lesz Larsonnak a tavaly márciusi, arizonai FanShield 500 óta.

A bajnokság ezt követően vonult pihenőre a koronavírus-járvány miatt, a kényszerszünet alatt pedig a most 28 éves kaliforniai kirobbantotta a tavalyi év egyik legnagyobb sportbotrányát, miután egy virtuális verseny során nyilvánosan kiejtette a “nigger” szót.

A NASCAR azonnal felfüggesztette, szponzorai megváltak tőle, aminek hatására akkori csapata, a Chip Ganassi Racing is kirúgta.

Larson az év további részében dirt pályákon halmozta a győzelmeket.

A versenyekkel párhuzamosan mindent megtett annak érdekében, hogy a NASCAR visszafogadja: támogatta a BLM-mozgalmat, önkénteskedett színesbőrű gyerekeknek kiírt programokban és elvégezte a NASCAR által előírt érzékenyítő tréninget is.

A stock-car szervezet végül októberben döntött úgy, hogy 2021 januájártól eltörli a felfüggesztését, aminek köszönhetően alá is írhatott a Hendrick Motorsportshoz.

Rick Hendrick minden bizonnyal élete lehetőségét adta meg Larsonnak, a veterán csapattulajdonos bizalmát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy jól tudta, a múltja miatt irgalmatlan nehéz lesz szponzorokat találni az 5-ös Chevyhez.

Az első akadályt azonban már sikerrel vették.

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy