IndyCar: Bejelentette versenyzőjét a Dale Coyne Racing

IndyCar: Bejelentette versenyzőjét a Dale Coyne Racing
credit:IndyCar Media


Hosszú várakozás után a Dale Coyne Racing végre megnevezte azt a versenyzőt, aki a 18-as számú Dallara-Hondát vezetheti a teljes, 2021-es szezonban.

A döntés értelmében a brit-emirátusi Ed Jones kapja meg a lehetőséget.

A 25 éves pilóta nem ismeretlen a DCR számára, lévén 2017-ben – friss Indy Lights bajnokként – az ő kötelékükben ejthette meg főkategóriás debütálását.

A tizenhét futamból ötöt fejezett be a legjobb tízben, beleértve az Indianapolis 500-at, ahol a harmadikként érte a kockás zászló.


hirdetés


Egy évvel később már a Chip Ganassi Racingnél folytatta nyolc top 10-es pozíciót begyűjtve, amiből kétszer a dobogó legalsó fokára is felállhatott.

Az összetettet azonban csak a tizenharmadikként zárta, a következő szezonban pedig a csapat már nem tartott igényt a szolgálataira.

Jones 2019-ben részidősként tért vissza a mezőnybe az Ed Carpenter Racing jóvoltából. A 20-as Dallara-Chevyvel az épített/utcai pályákon versenyezhetett, míg a 63-as gépet az Indy 500-on vezethette.Tervei szerint 2020-ban már a DTM-re nyergelt volna át, a COVID miatt azonban nem tudott elutazni versenyekre, így az Audi megvált tőle.Utólag viszont nem bánja ezt, hiszen ennek is köszönhetően landolt újra egy teljes munkaidős IndyCar-ülésben.

“Igazán izgatott vagyok, hogy újra csatlakozhatok a Coyne Vasser Sullivan csapathoz a 2021-es NTT IndyCar Series szezonban” – nyilatkozta Jones, aki azt a 18-as, SealMaster által szponzorált autót terelgetheti, amelyet korábban Sébastien Bourdais, majd utána Santino Ferrucci vezetett.

“Dale-lel kezdtem meg az IndyCar-karrierem, Jimmy és Sulli [James Sullivan] pedig nagyon sok sikert ért már el közösen tulajdonosként. Az elmúlt három szezonban a CVS bizonyította, hogy mennyire működőképesek. Felvillanyoz a lehetőség, hogy az autójukat vezethetem és képviselhetem a SealMaster franchise-t országszerte.”

A Dale Coyne Racing második autójának pilótáját várhatóan a jövő hét folyamán jelentik be.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy