NASCAR Cup: Itt vannak a hivatalos, 2021-es versenytávok

NASCAR Cup: Itt vannak a hivatalos, 2021-es versenytávok
credit:NASCAR
NASCAR Cup: Itt vannak a hivatalos, 2021-es versenytávok

A NASCAR bejelentette a Cup Series 2021-es versenyeinek tervezett* távjait, ezzel együtt pedig a szakaszok hosszát.

A legnagyobb érdeklődés termszetesen a naptárba új belépő fordulókat övezte.

A dirt borításúvá átalakított Bristol Motor Speedway március 28-án fogadja a királykategória mezőnyét. A 0.533 mérföldes oválon rendezendő futam 250 körös lesz, ebből az első szakasz a 75, a második pedig a 150. körben ér véget.


hirdetéshirdetésA menetrendbe visszatérő Nashville Superspeedway 1.33 mérföld hosszú triováljára június 20-án látogat el a Cup. A viadalt 300 körösnek írják ki, szakaszok tekintetében a 90., majd a 185. körben megszakítva.

Ezt követően két héttel, Road Americán kapják meg a zöld zászlót az autók. A wisconsini roadon 62-szer kell végigmenniük, a 14. és a 29. körökben szakaszgyőztest hirdetve.

Az 1994 óta a naptárban lévő Brickyard 400-at idén már nem az Indianapolis Motor Speedway oválján, hanem a belső, technikás vonalvezetésen bonyolítják le.

Az ennek köszönhetően immár road-futammá átvedlett versenyt 82 körben határozták meg, míg a szakaszok vége a 15., majd a 35-ben lesz.

A május 23-ai, Circuit of the Americason kiírt futam, valamint a június 13-ai, Texas Motor Speedwayen rendezendő, bajnokságon kívüli all-star viadal beosztását egyelőre még nem ismertették.


*- A versenyek végső hossza az előirányzottaktól eltérve nőhet az overtime miatt, vagy akár csökkenhet is pl. kedvezőtlen időjárás következtében.

Egy futam akkor tekinthető teljes értékűnek, ha a., eljutottak a második szakasz végéig, vagy b., teljesítették a kiírt táv 50%-át.

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy