Távozott a McLarentől Gil de Ferran

Távozott a McLarentől Gil de Ferran
De Ferran és Alonso a 2019-es Indy 500-at megelőző kvalifikáción (credit:IndyCar Media)


Elváltak az Arrow McLaren SP és Gil de Ferran útjai.

A kétszeres CART-bajnok és egyszeres Indianapolis 500 győztes 2017-ben szállt be a McLaren IndyCar-projektjébe, mint az Andretti Autosport égisze alatt – de a wokingiak támogatásával – nevezett Fernando Alonso tanácsadója.

Egy esztendővel később viszont a csapat már sportigazgatóvá nevezte ki. Ekkoriban még a McLaren teljesen önálló gárdaként képzelte el az amerikai open-wheeles programját, kezdve a 2019-es Indy 500-zal.

A Május Hónap azonban egyenlő lett számukra a tökéletes katasztrófával, miután a silány felkészülésüknek köszönhetően Alonso kvalifikálni sem tudta a 66-os számot viselt Dallara-Chevyt.

A világraszóló fiaskó ellenére Zak Brownék nem jegelték az IndyCart és még ugyanezen év végén fúzióra léptek a Schmidt Peterson Motorsports-cal, létrehozva az Arrow McLaren SP-t.


hirdetés


A megállapodás tető alá hozásában, valamint az ezt követő első teljes szezonban komoly szerep hárult de Ferranra.

Az AMSP amerikai oldalán továbbra is Sam Schmidt és Ric Peterson irányított, a brazil pedig egyfajta összekötőként azon csapattagokért felelt, akik az Egyesült Királyságban lévő McLaren-központból dolgoztak az IndyCar-programon.A 2020-as idény már jóval pozitívabban zárult az egy évvel korábbi Indy 500-hoz képest, miután az 5-ös Dallara-Chevyt vezető Patricio O’Ward révén a negyedik helyen zárták a bajnokságot.

A csapat nem meglepően nagy várakozásokkal tekint az idei szezonra. Egy viszont biztos: de Ferran ennek már nem lesz a része, miután az AMSP-vel tavaly év végén lejárt szerződése nem került meghosszabbításra.

A két kontinens közötti munkafolyamatok összehangolásáért mostantól Mark Grain felel.

Nem ez az egyetlen, komoly személyzeti változás a gárda háza táján.

Az AMSP néhány nappal ezelőtt jelentette be hivatalosan, hogy a mindeddig az ügyvezető igazgatói pozíciót betöltött Taylor Kielt nevezik ki a csapat elnökévé.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy