“Úgy érzem, mintha többszörösen tökön rúgtak volna” – Tony Stewartot levegőnek nézi a NASCAR

“Úgy érzem, mintha többszörösen tökön rúgtak volna” – Tony Stewartot levegőnek nézi a NASCAR
credit: Eldora Speedway


Tony Stewartot saját elmondása szerint totálisan ignorálja a NASCAR.

Az egykori háromszoros Cup-bajnok – akit tavaly választottak be a szervezet hírességeinek csarnokába – már visszavonult a stock-car versenyzéstől, de a Stewart-Haas Racing társtulajdonosakén továbbra is jelen van a királykategóriában.

Emellett Stewart az Eldora Speedwayt is birtokolja, amely pálya az elmúlt években rendszeresen szerepelt a nemzeti harmadosztályt képező Truck Series naptárában.

A futamok óriási népszerűségnek örvendtek, így amikor a veterán szupersztár megtudta, hogy a NASCAR újra dirtre akarja vinni a Cup mezőnyét, akkor joggal bízott abban, hogy a befutó csakis az ő oválja lehet.

Tévedett.


hirdetés


A NASCAR ugyanis még csak meg sem kereste, Stewart pedig a sajtóból tudta meg, hogy a szervezet inkább a Bristol Motor Speedwayt alakítja át dirt borításúvá.

Ez volt az a pont, amikor a Smoke becenévre hallgató versenyző/üzletember arra utasította az Eldora Speedway ügyvezető igazgatóját, Roger Slacket, hogy azonnali hatállyal tépje szét a Truckkal való szerződéshosszabbításra vonatkozó tervezetet.“A belemet kidolgoztam azért, hogy Eldorára vigyem a NASCAR-t” – nyilatkozta Stewart az AP-nek. “Most pedig még arra sem méltattak, hogy legalább telefonon közöljék, hogy nem kellünk. Úgy éreztem, mintha többszörösen tökön rúgtak volna. Pályatulajdonosként eszméletlenül frusztráló, hogy a NASCAR egyáltalán nem kommunikált velem. Egy árva szót nem szóltak, semmilyen megbeszélés nem történt köztünk Eldorát, vagy a Cup dirt-projektjét illetően egészen addig, hogy hivatalosan bejelentették Bristolt.”

A kezdeti dühét félretéve Stewart maga kereste meg a NASCAR-t.

“Megkérdeztem őket, hogy a közeljövőben megfontolás részét képezi-e egy Xfinity, vagy Cup-futam Eldorán. A válasz annyi volt, hogy jelenleg nem. Ekkor közöltem velük, hogy végeztünk.”

Nem csak a pálya miatt keserű a szájíze Smoke-nak.

A 49 éves amerikai – aki 2016-os visszavonulása óta nem versenyzett a Cupban – többször kijelentette, hogy szívesen indulna a Daytona International Speedway roadján rendezendő Busch Clashen.

Ennek érdekében megkérdezte a NASCAR-t, hogy korábbi bajnokként kaphat-e rajtengedélyt. A szervezet azonban válaszra sem méltatta.

Olyan pletykák is felröppentek, hogy a NASCAR a Superstar Racing Xperience létrehozása miatt kvázi bünteti Stewartot.

A néhai IROC-szérián alapuló “öregfiúk” bajnokságban olyan sztárpilóták fogják megméretni magukat, mint páldául Bobby Labonte, Mark Webber, Bill Elliott, Helio Castroneves, Tony Kanaan, Paul Tracy és persze maga Stewart.A dirtpályákon és rövid oválokon esedékes SRX megvalósításában a méltán híres NASCAR crew chief és mérnök Ray Evernham segédkezik. A széria idén nyáron rajtol el, egyelőre hat fordulóval, amelyeknek nem csak számos szponzora, de komplett élő televíziós csomagja is van már a CBS jóvoltából.

Stewart azonban nem tartja valószínűnek, hogy a NASCAR vele szemben tanúsított bánásmódjának komolyabb köze lenne az SRX-hez.

“Ha az ottani emberek ennyire aggódnak Evernham, én, valamint hat verseny miatt, akkor nekik valójában sokkal nagyobb problémáik lehetnek.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy