Megszűnik az IndyCart és a NASCAR-t is közvetítő sportcsatorna

Megszűnik az IndyCart és a NASCAR-t is közvetítő sportcsatorna
credit: Texas Motor Speedway


Az NBC Universal január 22-én, pénteken közölte az érintett sportligákkal, hogy várhatóan már az idei évben megszüntetik sportcsatornájukat.

Az NBC Sports Network elkaszálása érinti többek között az IndyCart, a NASCAR-t, az IMSA-t és az NHRA-t, lévén versenyeik jelentős hányadát ezen a kábeladón keresztül juttatják el az amerikai nézőkhöz.


hirdetés


A sportprogramok egy részét az NBC szórakozató csatornájára, a USA Networkre csoportosíthatja át.

Ez azonban azt is jeleni, hogy a nézők elbúcsúzhatnak a magazinműsoroktól, valamint a részletesebb – tehát fel- és levezetővel készülő – közvetítésektől.

A hírek szerint további meccsek/versenyek a szintén az NBC-hez tartozó Peacock streaming szolgáltatóhoz kerülhetnek át.

A NASCAR jelenlegi, a FOX-szal és az NBC Grouppal közös amerikai tévés csomagja 2024-ig van érvényben. Ezzel szemben az IndyCar kizárólag az NBC csoporttal áll szerződésben. A kontraktus 2021 végén jár le.UPDATE:

A NASCAR és az IndyCar sajtóközleményben reagált az NBCSN megszűnésére.

„A 2021-es közvetítéseink beosztását nem befolyásolja a döntés” – szögezte le a Roger Penske vezette bajnokság. „A jövőbeli televíziós szerződésekről késő tavasszal tervezünk tárgyalni.”

A NASCAR szintén rövidre zárt a szót.

„Elkötelezettek vagyunk annak irányába, hogy továbbra is széleskörűen terjesszük a NASCAR és IMSA versenyeket hűséges rajongóink számára. Kategóriáján belül az NBC a legjobb partnerünk, együtt fogunk dolgozni az eseményeink jövőbeli folyamatos és magas színvonalú lebonyolításának bizosítása érdekében.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy