“Túl nagy a kockázat” – Alonso nem biztos benne, hogy valaha visszatér az Indy 500-ra

“Túl nagy a kockázat” – Alonso nem biztos benne, hogy valaha visszatér az Indy 500-ra
credit:IndyCar Media


Néhány évvel ezelőtt Fernando Alonso célul tűzte ki, hogy behúzza az autósport Tripla Koronáját. A Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás győzelmet a spanyol már kipipálhatja, így egyedül csak az Indianapolis 500 megnyerése hiányzik ahhoz, hogy Graham Hill után ő legyen a második pilóta, aki végrehajtja ezt a fegyvertényt.

Alonso eddig háromszor veselkedett neki az IMS ováljának. 2017-ben az Andretti Autosport színeiben vezetve egy motorhiba vetett véget idő előtt a futamának, 2019-ben viszont már a McLaren Racing katasztrofális felkészülésének köszönhetően kvalifikálni sem tudta az autót.


hirdetés


Egy év múlva, az immár Arrow McLaren SP-ként futó gárda harmadik gépének volánja mögött már nem kellett tartania a kvalifikációtól, hiszen a koronavírus-járványnak is köszönhetően csak harminchárom nevezés érkezett.

A 39 éves versenyző a huszonhatodik helyről rajtolva végül a huszonegyedikként zárt, de öröm volt az ürömben, hogy végre – még ha egy kör hátrányban is -, de meglátta a kockás zászlót. A táv során ráadásul technikai gondokkal küzdött, amihez még saját bevallása szerint hozzáadódott az oválpályás tapasztalatlansága.

A pandémia miatt augusztus végére halasztott Indy 500 idején Alonso már aláírt szerződéssel rendelkezett az Alpine F1 Teammel, aminek értelmében 2021-22-ben újra a Formula-1-ben körözhet. A csapat ekkor már nyomatékosan kijelentette, hogy nem fogják engedélyezni számára az újabb amerikai kalandot.

Úgy fest, időközben maga Alonso is megingott a folytatást illetően.

“Őszintén szólva, jelenleg nehéz ennyire előre gondolkodni” – nyilatkozta a kétszeres F1 és egyszeres WEC-világbajnok a WTF1 podcastjében.“Most teljes mértékben a Formula-1-re koncentrálok.”

Alonso a három indianapolisi próbálkozásából kétszer is nagy erővel falnak csapta az autóját. Bár szerencsére tavaly és idén is megúszta sérülés nélkül, a balesetek azonban jól szemléltették, miért is tartják az Indy 500-at az egyik legkeményebb pályaversenynek.

“Egyelőre nem mondhatom azt, hogy az IndyCart, vagy az Indianapolis 500-at látom a jövőbeli céljaim között. A Dakart viszont sokkal inkább, nagyon élveztem. Ez a verseny kevesebb felkészülést igényel és sokkal inkább a kalandról szól, mint az 500, ahol a maximumot kell kihozni egy oválból. Ráadásul [a Dakar] számos szempontból kevésbé kockázatos is. A Dakaron részt venni is nagyon veszélyes, de rizikófaktor szempontjából semmi sem múlja felül Indyt. Ezt is mérlegelni kell.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy