“Túl nagy a kockázat” – Alonso nem biztos benne, hogy valaha visszatér az Indy 500-ra

“Túl nagy a kockázat” – Alonso nem biztos benne, hogy valaha visszatér az Indy 500-ra
credit:IndyCar Media

“Túl nagy a kockázat” – Alonso nem biztos benne, hogy valaha visszatér az Indy 500-ra

Néhány évvel ezelőtt Fernando Alonso célul tűzte ki, hogy behúzza az autósport Tripla Koronáját. A Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás győzelmet a spanyol már kipipálhatja, így egyedül csak az Indianapolis 500 megnyerése hiányzik ahhoz, hogy Graham Hill után ő legyen a második pilóta, aki végrehajtja ezt a fegyvertényt.

Alonso eddig háromszor veselkedett neki az IMS ováljának. 2017-ben az Andretti Autosport színeiben vezetve egy motorhiba vetett véget idő előtt a futamának, 2019-ben viszont már a McLaren Racing katasztrofális felkészülésének köszönhetően kvalifikálni sem tudta az autót.


hirdetés


Egy év múlva, az immár Arrow McLaren SP-ként futó gárda harmadik gépének volánja mögött már nem kellett tartania a kvalifikációtól, hiszen a koronavírus-járványnak is köszönhetően csak harminchárom nevezés érkezett.

A 39 éves versenyző a huszonhatodik helyről rajtolva végül a huszonegyedikként zárt, de öröm volt az ürömben, hogy végre – még ha egy kör hátrányban is -, de meglátta a kockás zászlót. A táv során ráadásul technikai gondokkal küzdött, amihez még saját bevallása szerint hozzáadódott az oválpályás tapasztalatlansága.A pandémia miatt augusztus végére halasztott Indy 500 idején Alonso már aláírt szerződéssel rendelkezett az Alpine F1 Teammel, aminek értelmében 2021-22-ben újra a Formula-1-ben körözhet. A csapat ekkor már nyomatékosan kijelentette, hogy nem fogják engedélyezni számára az újabb amerikai kalandot.

Úgy fest, időközben maga Alonso is megingott a folytatást illetően.

“Őszintén szólva, jelenleg nehéz ennyire előre gondolkodni” – nyilatkozta a kétszeres F1 és egyszeres WEC-világbajnok a WTF1 podcastjében.

“Most teljes mértékben a Formula-1-re koncentrálok.”

Alonso a három indianapolisi próbálkozásából kétszer is nagy erővel falnak csapta az autóját. Bár szerencsére tavaly és idén is megúszta sérülés nélkül, a balesetek azonban jól szemléltették, miért is tartják az Indy 500-at az egyik legkeményebb pályaversenynek.

“Egyelőre nem mondhatom azt, hogy az IndyCart, vagy az Indianapolis 500-at látom a jövőbeli céljaim között. A Dakart viszont sokkal inkább, nagyon élveztem. Ez a verseny kevesebb felkészülést igényel és sokkal inkább a kalandról szól, mint az 500, ahol a maximumot kell kihozni egy oválból. Ráadásul [a Dakar] számos szempontból kevésbé kockázatos is. A Dakaron részt venni is nagyon veszélyes, de rizikófaktor szempontjából semmi sem múlja felül Indyt. Ezt is mérlegelni kell.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy