NASCAR: Austin Cindric megkísérli kvalifikálni magát a Daytona 500-ra

NASCAR: Austin Cindric megkísérli kvalifikálni magát a Daytona 500-ra
credit:NASCAR


Ha minden jól megy, akkor a február 14-ei Daytona 500 lehet Austin Cindric debütáló versenye a NASCAR királykategóriájában.

A nemzeti másodosztályt képező Xfinity Series regnáló bajnokát a Team Penske 33-as számú Fordjának volánja mögött nevezik a ‘Nagy Amerikai Versenyre’.

Mivel azonban ennek az autónak nincs chartere – ezzel együtt garantált rajtengedélye -, a 22 éves pilótának a kvalifikáció során kell megküzdenie az indulás jogáért.


hirdetés


„Nagyon izgatott vagyok” – idézi a csapat hivatalos sajtóközleménye Cindricet. „Mondani sem kell, hogy a Daytona 500 a NASCAR koronaékszere, egyben a világ egyik legnagyobb versenye. Óriási lehetőség, hogy esélyem lehet részt venni rajta, ráadásul Roger Penske-nek vezetve.”

A fiatal amerikai – aki nem mellesleg a Team Penske elnökének, Tim Cindricnek a fia – idén részidős programot teljesít majd a Cup Seriesben, 2022-ben pedig már biztosan teljes szezonos lesz a Wood Brother Racing színeiben.

A bemutatkozására készülő Austin mellett két nagy visszatérője is lesz az 500-nak. A viadalt 1990-ben megnyert, már 62 éves Derrike Cope a Rick Ware Racing, a 2010-es győztes Jamie McMurray pedig a Spire Motorsports gépével vág neki a távnak.

A veteránoknak ráadásul nem kell a kvalifikáció miatt aggódniuk, lévén egyaránt charteres üléssel rendelkeznek.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy