Simona De Silvestro a Team Penske-vel tér vissza az Indy 500-ra!

Simona De Silvestro a Team Penske-vel tér vissza az Indy 500-ra!

Öt év hiátus után újra megkísérli kvalifikálni magát az Indianapolis 500-ra Simona De Silvestro.

A svájci versenyzőnő az IndyCar által idén nyáron tető alá hozott esélyegyenlőségi program, a Race For Equality & Change jóvoltából térhet vissza a legendás viadalra.


hirdetés


A 16-os számú Dallara-Chevyt a Beth Paretta által tető alá hozott Paretta Autosport állítja hadrendbe.

A csapatnak technikai, valamint személyzeti segítséget a Team Penske ad, így az autó kvázi a Kapitány alakulatának ötödik nevezésének is tekinthető.

A jelenleg a Porschéval szerződésben álló De Silvetro háta mögött eddig öt Indy 500 van – az eddigi utolsó 2015-ben, az Andretti Autosporttal -, Paretta számára viszont ez lesz a legelső.

credit: Paretta Autosport

Az üzletasszony korábban megkísérelt létrehozni egy, kizárólag hölgyek alkotta gárdát, a Grace Autosportot – a volán mögött Katherine Legge-gel -, a projekt azonban szponzorációs okok miatt végül kútba esett.

Nem ez az első programja a Race For Equality & Change-nek.

Az IndyCar nevelősorozatait tömörítő Road to Indy legalsó lépcsőfokát képező USF2000-ben már korábban bejelentettek egy kizárólag afroamerikaiakból álló csapatot. A majdani versenyző kiválasztása jelenleg is zajlik.

Az Indy 500-on tavaly fordult elő 1999 óta először, hogy egyetlenő női pilóta sem szerepelt a mezőnyben. Az ezt megelőző utolsó olyan alkalom pedig, amikor még csak nevezést sem adott be hölgy, 1991-ben volt.