IndyCar: Beth Paretta „csajcsapata” 2022-ben már a teljes szezont célozza meg

IndyCar: Beth Paretta “csajcsapata” 2022-ben már a teljes szezont célozza meg
credit: Simona De Silvestro/Twitter
IndyCar: Beth Paretta “csajcsapata” 2022-ben már a teljes szezont célozza meg

Néhány órával ezelőtt érkezett a bejelentés, miszerint Beth Paretta vezetésével vadonatúj csapat adja be nevezését az Indianapolis 500-ra.

A projekt az IndyCar tavaly nyáron bejelentett esélyegyenlőségi programjának, a Race For Equality & Change-nek köszönhetően jött létre, amelynek célja, hogy lehetőséget adjon a kisebbségek – beleértve a nők – számára a sportban.

A Paretta Autosport a Team Penske-vel partnerségben indítja a 16-os számú Dallara-Chevyt, a volán mögött a már öt Indy 500-on részt vett Simona De Silvestróval.

A legendás versenyen való részvétel azonban csak a kezdet a gárda számára.


hirdetés


„Ideális esetben, ha minden optimálisan alakul, akkor az 500 mellett további futamokon is ott lehetünk már idén” – nyilatkozta az Indianapolis Motor Speedwayen tartott sajtótájékoztatón Paretta.

„Ez azonban Simona saját versenynaptárától is függ, mint a Porsche gyári pilótája. Jelenleg úgy tervezzük, hogy jövőre már teljes szezont vállalunk az IndyCarban.”

De Silvestro utoljára 2015-ben vezetett az IndyCarban, még az Andretti Autosport színeiben. Azóta megjárta a Formula E-t, a Supercarst és az IMSA-t is, jelenleg pedig a már említett Porschéval áll szerződésben.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy megadatott nekem ez a rendkívüli lehetőség és visszatérhetek Indianapolisba a Paretta Autosporttal” – mondta a 32 éves svájci.

„Rendkívül különleges és ritka esély a karrierem szempontjából, hogy Beth új csapatával, a Team Penske-vel partnerségben tehetem ezt meg. Sokat jelent nekem, hogy részese lehetek ennek a sokszínűséget támogató kezdeményezésnek, különösen a nők szerepvállalásának erősítésére tett törekvésnek az IndyCarban és az egyetemes motorsportban egyaránt. Ez egybevág azzal, ahogyan én is látni szeretném a versenyzés jövőjét. Köszönetet mondok az NTT IndyCar Seriesnek, amiért ilyen fontos, vezető szerepet vállaltak a nemi és általánosságban véve az egyenlőség érdekében a sportunkon belül.”

A Paretta Autosport a későbbiekben igyekszik női munkaerővel feltölteni a csapatot a logisztikától kezdve a mérnöki, szerelői feladatokon át a marketing/PR osztályig.