Kyle Larson újra megnyerte a midget-szakág Super Bowlját

Kyle Larson újra megnyerte a midget-szakág Super BowljátTizenhárom évébe telt Kyle Larsonnak, hogy végre megnyerje a midget car versenyzés Super Bowljaként számon tartott Chili Bowlt.

A vágyott győzelmet végül 2020-ban kaparintotta meg, a nehezen megszerzett trófeát pedig egy évvel később sem volt hajlandó kiengedni a kezei közül.

Larson a második helyről kezdhette meg a főfutamot, de villámgyorsan a vezető pozícióban találta magát.

A 28 éves kaliforniait innentől fogva a sárga zászlós szakaszok sem zökkentették ki és abszolút dominanciával, a viadal mind az 55 körét az élen töltve vált kétszeres Chili Bowl-győztessé.


hirdetés


Larson a nyolcadik olyan pilóta lett a történelemben, aki egynél többször is meg tudta nyerni a tradicionálisan Tulsában rendezett viadalt.

Emellett csak az ötödikként mondhatja el magáról, hogy a főverseny összes körét az élen tette meg.

Az örökranglistát tovább böngészve pedig a második helyre jött fel a legtöbb, vezető helyen teljesített körök tekintetében.

„Sokkal keményebben kellett dolgoznom ezért a győzelemért, mint tavaly” – nyilatkozta a leintés után Larson.

Kyle-t a hajrában mindenre elszántan üldözte Christopher Bell.

A már három Chili Bowl elsőséggel büszkélkedő versenyző azonban két körrel a leintés előtt bukfencezett egyet, így a negyedik trófea helyett be kellett érnie a tizenharmadik hellyel.

A másodikként a pole-os Justin Grantet érte a kockás zászló, míg a harmadikként Tanner Thorson futott be.

Éreztem a nyomást, amit előbb Bell, majd Grant helyezett rám a végén, de szerencsére őt és a többieket is magam mögött tudtam tartani. Fantasztikus érzés, hogy már kétszeres győztes vagyok. Az idei verseny más volt, mint az eddigiek. Hálával tartozom, amiért egyáltalán itt lehettünk. Sokan úgy gondoltuk, a járvány miatt nem tudunk eljönni, de nem így történt. Le a kalappal mindenki előtt, akik keményen dolgoztak azért, hogy megrendezésre kerülhetett, ráadásul nézők jelenlétében. A Chili Bowl a világ legnagyszerűbb eseménye, szerencsés vagyok, hogy a részese lehetek.”

A NASCAR Cupot képviselte még a főversenyben Ricky Stenhouse Jr. is, aki végül a hetedikként ért célba.

A karrierje legelső Chili Bowljára nevezett, regnáló bajnok Chase Elliott nem jutott be a döntőbe.