A COVID miatt esett kútba Jenson Button IndyCar-debütálása

A COVID miatt esett kútba Jenson Button IndyCar-debütálása
credit:IndyCar Media


Komoly esély volt arra, hogy Jenson Button megejtse IndyCar-bemutatkozását az Arrow McLaren SP színeiben.

Jött azonban a koronavírus-járvány és az ígéretesen alakuló tervek a kukában landoltak.

“Lehetőség lett volna arra, hogy versenyezzek az IndyCarban, de a COVID miatt nem vált valóra” – nyilatkozta a Motorsport Newsnak az F1 2009-es világbajnoka.

“Úgy volt, hogy még tavaly részt veszek néhány teszten a McLarennel. Először a COVID miatt nem tudtuk megejteni, a második tesztidőpont pedig pont a két osztrák futam közé esett. Szóval lemaradtam róla, ami szomorú, mivel a célom az volt, hogy indulok road pályás versenyeken. Oválokat nem vállalnék be, a roadokat viszont igen… De nem jött össze.”


hirdetés


Eredeti tervei szerint az AMSP tavaly a két teljes szezonos – Patricio O’Ward és Oliver Askew által vezetett – autója mellett egy harmadikat is hadrendbe állít részidős programmal.

A pandémia következtében feje tetejére állt versenynaptár, valamint tesztkorlátozások következtében ezt a projektet elvetették, így a plusz egy Dallara-Chevyt csak az Indianapolis 500-ra nevezték Fernando Alonsóval a volán mögött.

Az idei évben szintén két full munkaidős gépet indítanak O’Ward, valamint a Chip Ganassi Racingtől érkezett Felix Rosenqvist kezei alatt.Az Indy 500 projekt a harmadik autóval már szintén megerősítést nyert, méghozzá Juan Pablo Montoya bejelentésével. Azt egyelőre nem tudni, hogy utóbbi járművet további futamokon is bevetik-e majd.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy