IndyCar: Elmarad a szezon előtti, kollektív tesztsorozat

IndyCar: Elmarad a szezon előtti, kollektív tesztsorozat
credit:IndyCar


Januártól csak a csapatok számára garantált, limitált számú tesztnapokat használhatja felkészülésre az IndyCar mezőnye.

A széria a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság miatt döntött úgy, hogy nem rendezi meg a tavaszi, kollektív tesztsorozatát.

Az eseménynek az elmúlt években olyan pályák adtak otthont, mint a Sebring Raceway, a Homestead Miami Speedway, a Phoenix Raceway, a COTA és a Barber Motorsports Park.

Ezek közül csak az utóbbi, alabamai létesítmény található meg az IndyCar jövő évi versenynaptárában április 11-ei dátummal.

hirdetés


hirdetés


„Nem szerepel a terveink között, hogy az idei holtszezonban lebonyolítsunk teszteket a teljes mezőny részvételével” – erősítette meg a Speed Sportnak az IndyCar elnöke, Jay Frye.

„A februári időjárás miatt amúgy sincs olyan pálya, amely tökéletesen optimális a felkészülésre. Emellett azt sem tudjuk, miként alakul a járványhelyzet.”

A 2021-es idény jelen állás szerint március 7-én, St. Petersburgben startol el, Frye pedig reméli, hogy 2022-ben újra beiktathatják a kollektív teszteket.

A Roger Penske vezette bajnokság mindenképpen azt szeretné, ha a rajongók a lehető legnagyobb számban visszatérhetnének a lelátókra. Ez azonban minden valószínűség szerint a vakcinaprogram sikerességétől függ majd.

Egy biztos, az utóbbi hetekben egyre több olyan hír lát napvilágot, miszerint a jövőben csak oltási igazolással lehet majd részt venni tömegrendezvényeken.