NASCAR: Floyd Mayweather a Spire Motorsports-cal tárgyal

NASCAR: Floyd Mayweather a Spire Motorsports-cal tárgyal
NASCAR: Floyd Mayweather a Spire Motorsports-cal tárgyal

A 2019-es év végén röppentek fel az első hírek arról, hogy Floyd Mayweather saját csapatot akar indítani a NASCAR Cup Seriesben.

A terv olyan komolynak bizonyult, hogy a gárdának nem csak neve “The Money Team Racing” (az ökölvívó-legenda által inspirált ruhamárka után), de önálló honlapja és közösségi médiás jelenléte is volt.

A hírek azonban amilyen gyorsan berobbantak, olyan szélsebesen el is apadtak. A weboldalon már csak a villódzó logó és a “hamarosan jön” felirat látható, a Twitteren pedig hónapok óta egyetlen új bejegyzés sem született.

A legújabb infók szerint azonban Mayweatheréknek eszük ágában sincs feladni a projektet.hirdetéshirdetés


A Sports Business Journal értesülései alapján előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Spire Motorsports-cal annak érdekében, hogy 2021-ben az ő partnerükként debütálhassanak a NASCAR legmagasabb kategóriájában.

A The Money Team Racing teljesen önálló alakulatként – mint a Michael Jordan nevével fémjelzett 23XI Racing – akart belevágni a Cup-kalandba, de nem sikerült charterhez jutniuk.

Ez a fiaskó vezetett odáig, hogy végül megkörnyékezték a Spire-t egy esetleges kollaboráció kapcsán.

A cél viszont továbbra is az, hogy a TMTR leghamarabb 2022-ben már valóban független gárdaként legyen jelen a szériában.

A Spire három charterrel rendelkezik 2021-re nézve.

A 7-es Chevyt Corey LaJoie vezeti majd, míg a 77-est Justin Haley terelgeti majd. A 21 éves pilóta azonban minden jel szerint csak részidős programot teljesít majd, azt egyelőre nem tudni ki(k) veszi(k) át a gép volánját a többi futamon.

A harmadik chartert a Justin Marks által létrehozott, versenyzőként Daniel Suarezt a soraiban tudó Trackhouse Racing Teamnek adják át.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy