Sajtó: Alex Zanardi már kommunikál a környezetével!

Sajtó: Alex Zanardi már kommunikál a környezetével!


Vannak megkérdőjelezhetetlen dolgok a világban: az ég kék, a fű zöld, Alex Zanardit pedig soha nem szabad leírni.

Az olasz legenda 2001-ben már kijátszotta a halált, szűk két évtizeddel később azonban újra a Kaszással volt kénytelen szembenézni.

Mint ismeretes, Zanardi idén júniusban szenvedett életveszélyes fejsérülést, miután egy utcai parakerékpár-versenyen áttért a közúti forgalom számára fenntartott sávba, ahol egy szemből érkező kisteherautó elütötte.


hirdetés


Az elmúlt bő hat hónap során az 54 éves sportember számos operáción átesett, állapota pedig sajnos nem nélkülözte a hullámvölgyeket sem.

November végén viszont már elég stabilnak bizonyult ahhoz, hogy egy otthonához közeli kórházban folytathassák a rehabilitációját.

A Corriere della Sera most vadonatúj, minden eddiginél pozitívabb információkat osztott meg Zanardi hogyléte kapcsán.

Az olasz lap szerint Alex már érdemben reagál a családja és orvosai kézmozdulataira, valamint szavaira.

Ez abból a szempontból különösen fontos, hogy nagyon sokáig kétséges volt, visszanyeri-e valaha a hallását és látását.

Ha ez nem lenne már önmagában rendkívüli, a világhírű autóversenyző és paralimpikon immár képes arra, hogy kezet rázzon és feltartott hüvelykujjal jelezze „jól van”, továbbá felismeri az őt minden nap látogató feleségét, Danielát is.

Beszélni azonban egyelőre nem tud a mesterségesen nyitva tartott légcsöve miatt. Erre elővigyázatosságból van szükség, mivel még mindig fennáll a veszélye egy esetleges állapotromlásnak.