Indy Lights: A Carlin visszatérésével tovább bővül a 2021-es mezőny

Indy Lights: A Carlin visszatérésével tovább bővül a 2021-es mezőny
credit: Andersen Promotions


Jelen állás szerint már hét csapat adta be nevezését a 2021-es Indy Lights szezonra. Ez egészen pontosan hárommal több annál, mint amennyi az idei – végül a koronavírus-járvány miatt elkaszált – évben várható lett volna.

A legutóbbi gárda, amely bejelentette indulási szándékát nem más, mint a Carlin.

Az európai gyökerű alakulat 2015-ben debütált az IndyCar legmagasabban jegyzett nevelőszériájában, a következő idényben pedig máris bajnoki címet ünnepelhettek Ed Jonesszal a volán mögött.

Trevor Carlinék azonban 2017 végén hátat fordítottak a szériának, hogy teljes erőbedobással az új IndyCar-programjukra koncentrálhassanak.

Most, három esztendővel később a csapat úgy döntött, visszatér a Lightsba, méghozzá a tervek szerint két autóval.


hirdetés


Az egyik gép sofőrjét ezzel párhuzamosan meg is nevezték az ausztrál Alex Peroni személyében.

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy újra az Indy Lightsban versenyzhetünk, ahol olyannyira sikeresek voltunk már a közelmúltban” – nyilatkozta Trevor Carlin.“Ez egy fantasztikus sorozat arra, hogy felkészítse a pilótákat az NTT IndyCar Seriesre. Nagyon büszkék vagyunk, hogy Alex és a szponzorai a Carlint választották annak a csapatnak, amellyel megteszik az első lépésüket az amerikai motorsportban. Ismerjük őt a rendkívül versenyképes FIA Formula 3-ból, tudjuk mire képes a volán mögött és alig várjuk, miként fejlődik majd a Lights mezőnyében”

A nevezés az üzletember és egykori IndyCar-pilóta Jay Howard utánpótlás-programjával partnerségben jött létre.

Mint fentebb már említésre került, az Andersen Promotionst irányító Indy Lights a járvány következtében teljes egészében törölte a 2020-as szezont.

Az utóbbi években a Lights mezőnyre nevetségesen alacsony autószámmal küzdött, aminek látványa még Roger Penske-nél is kicsapta a biztosítékot.

Az idei kényszerpihenő tehát pont kapóra jött, hogy Andersenék megpróbálják újraépíteni a bajnokságot.

A “nagy restart” jegyében jövőre már többek között megemelt ösztöndíjjal és a legjobbaknak garantált IndyCar-teszttel próbálják vonzóvá tenni a részvételt. Emellett a biztonság növelése érdekében az autókat glóriával vértezik fel.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy