HIVATALOS: Chase Elliott bemutatkozik a Daytona 24-en

HIVATALOS: Chase Elliott bemutatkozik a Daytona 24-en
credit:NASCAR


Hetek óta kész tényként kezeltük, most viszont már a hivatalos megerősítést is kipipálhatjuk Chase Elliott IMSA-debütálása kapcsán.

A regnáló NASCAR Cup-bajnok az Action Express Racing színeiben vághat neki a méltán híres, egynapos versenynek.

Elliott a gárda 31-es számú Cadillac DPi-V.R-jét vezetheti Felipe Nasr, Pipo Derani és Mike Conway csapattársaként.

A 25 éves pilóta szép emlékekkel térhet vissza a Daytona International Speedway roadjára, miután idén sikerült győzelemmel zárnia a Cup történetének legelső, ezen a vonalvezetésen rendezett futamát.


hirdetés


“A Rolex 24 egy kiemelt verseny, amit mindenki tisztel függetlenül attól, hogy melyik szakágból érkezik” – idézi az ARX sajtóközleménye Elliottot.

“Szerintem minden egyes pilóta meg szeretné nyerni a karórát pályafutása során. Ez a verseny teljes mértékben különbözik mindentől, amit eddig próbáltam. Pont ezért is annyira vonzó. Igyekszem a lehető legsokszínűbb versenyzővé válni, a 24 órás pedig ennek a folyamatnak a részét képezi. Hálás vagyok az Action Expressnek, amiért megadták nekem ezt a lehetőséget.”

Chase nem a levegőbe beszél.November elején biztosította be legelső Cup bajnoki címét, a siker óta eltelt másfél hónapot azonban nem csak pihenéssel töltötte.

Két héttel ezelőtt visszatért a Late Modelek legnagyobb versenyére, a Snowball Derbyre, amit a harmadikként zárt. Pár nap múlva pedig – a januári Chili Bowlra készülve – megejtette bemutatkozását a midget carok világában, méghozzá nem is rosszul, lévén mindkét feature futamát a top 5-ben fejezte be (az első ráadásul a legjobb három között).

Nem Elliott lesz az egyetlen NASCAR-sztár a Daytona 24 mezőnyében.

Az ARX másik, 48-as számú, a Hendrick Motorsports-cal közösen nevezendő Cadillacjében Jimmie Johnson fog szolgálatot teljesíteni Simon Pagenaud, Mike Rockenfeller és Kamui Kobayashi oldalán.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy