HIVATALOS: A PORSCHE VISSZATÉR LE MANS-BA!

HIVATALOS: A PORSCHE VISSZATÉR LE MANS-BA!
credit:Porsche Motorsports


Immár hivatalossá vált az, amit a sportautózás szerelmesei már tűkön ülve vártak.

A Porsche bejelentette, hogy megkezdik saját LMDh-prototípusuk fejlesztését, amivel terveik szerint 2023-ban újra tiszteletüket teszik Le Mans-ban, valamint az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben is pályára hajtanak.

A következő generációs LMP2-eseken alapuló LMDh-kategóriát azzal a céllal álmodta meg a Le Mans-i 24 órást felügyelő Automobile Club de l’Ouest (ACO) és az IMSA, hogy a benne szereplő autók egyaránt részt vehessenek a leghíresebb hosszútávú, európai és tengerentúli versenyeken.

Emellett a sporttal járó költségek csökkentése sem volt elhanyagolható szempont.


hirdetés


A Porsche gyári motorsport-programjáért felelős igazgató, Pascal Zurlinden elmondása szerint az új autó bevezetése okán döntöttek úgy, hogy visszatérnek az elit kategóriás sportautózáshoz.

“Teljes mértékben meggyőzött bennünket ez a koncepció, az endurance-versenyzés a márkánk DNS-ét képezi” – nyilatkozta a szakember.

“A motorsportot jelenleg minden kétséget kizáróan a költséghatékonyság irányítja
Az LMDh lehetővé teszi a Porsche számára, hogy mindkét bajnokságban részt vehessen és ott legyen a világ legnagyobb endurance-versenyein egyazon az autóval.”A vadonatúj kategória várhatóan a 2023-as Daytona 24-en debütál majd.

A Porsche testvérmárkája, az Audi néhány héttel ezelőtt szintén megerősítette az LMDh-programhoz való csatlakozási szándékát.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy