IndyCar: Teljessé vált az AJ Foyt Racing 2021-es versenyzői felállása

IndyCar: Teljessé vált az AJ Foyt Racing 2021-es versenyzői felállása
credit.IndyCar Media


A 2020-as, részidős programját követően jövőre már a szezon valamennyi versenyén lehetőséget kap az AJ Foyt Racingtől Dalton Kellett.

A 27 éves kanadai a gárda K-Line által szponzorált #4 Dallara-Hondáját fogja vezetni, míg másik, full munkaidős, 14-es számot viselő autót továbbra is Sébastien Bourdais terelgeti.

“Nem is lehetnék izgatottabb, hogy 2021-ben is visszatérhetek az AJ Foyt Racinghez” – idézi Kellett szavait a gárda sajtóközleménye.

“Nagy löketet ad, hogy teljes szezonos ülésem lehet a második IndyCar-szezonomban. A COVID-19 okozta kihívások ellenére AJ, Larry Foyt és a csapat többi tagja folyamatosan azon dolgozott, hogy fejlődést érjenek el az autón, miközben kiálltak az alkalmazottaik és partnereik mellett. Olyan gárda ez, amelynek büszkén versenyzek és örülök, hogy a részük lehetek.
Nagyszerű lehetőséget jelent az is, hogy Sébastien oldalán vezethetek, aki a mezőny egyik legtapasztaltabb veteránja. Alig várom a teszteket.”


hirdetés


Kellett idén nyolc futamon indult el a tizennégyből, de egyszer sem sikerült a top 20-on belül végeznie. Egyéni legjobbját a Road Americán rendezett duplafordulón produkálta, amelynek mindkét versenyén a huszadikként zárt.

“Nagyon örülünk, hogy Dalton újra a csapatunknál lesz” – mondta az AJ Foyt Racing elnöke, Larry Foyt.

“A legfontosabb, hogy már teljes szezonos. A pályán töltött, korlátozott idő miatt 2020-ban minden eddiginél nehezebb volt az újoncoknak. Ő viszont remek hozzáállással ült volán mögé és jól alkalmazkodott az Indy-géphez. Minden futamon egyre gyorsabb volt, legutóbb pedig remek tesztet teljesített Barberen is. Szerintem profitálni fog abból, hogy a négyszeres bajnok Sébastien Bourdais a csapattársa. Alig várom, hogy lássam, miként fejlődünk 2021-ben.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy