Visszavonultatják Takuma Sato Indy 500-győztes autóját

Visszavonultatják Takuma Sato Indy 500-győztes autóját
credit: IndyCar Media

Visszavonultatják Takuma Sato Indy 500-győztes autóját

A Honda kérésére az RLL Racing nem versenyezteti többé azt az autót, amellyel Takuma Sato augusztusban behúzta karrierje második Indianapolis 500 győzelmét.

A 30-as számot viselő jármű mostantól a japán vállalat Twin Ring Motegi melletti Honda Múzeumban lesz állandó jelleggel kiállítva, apró módosításoktól eltekintve ugyanazzal a specifikációval, mint amivel a legendás viadalon pályára hajtott.


hirdetés


“A csapatunk nagyon boldog, hogy megnyertük az Indy 500-at és megtisztelve érezzük magunkat, amiért immár a második versenyautónk is helyet kap a Honda Múzeumában” – nyilatkozta a RACER-nek Richard Nault, az RLL Racing csapatmenedzsere.

“Mi voltunk az első gárda, amely a Hondának győzelmet szerzett az 500-on, még 2004-ben Buddy Rice révén. Legutóbb pedig Takuma Satóval vittük ezt véghez, ami szintén hatalmas dicsőség.”A 44 éves veterán pilóta számára az RLL máris rendelt egy vadonatúj kasztnit a Dallarától 2021-re, azt viszont még nem döntötték el, hogy ezt az első számúnak, vagy tartaléknak fogják használni.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy