Top 3-as eredménnyel debütált új szakágában Chase Elliott

Top 3-as eredménnyel debütált új szakágában Chase Elliott


Két héttel ezelőtt jelentette be Chase Elliott, hogy életében először indulni fog a midget szakág Super Bowljaként számon tartott Chili Bowlon.

A regnáló NASCAR Cup-bajnok a felkészülés részeként máris nevezett a Millbridge Speedwayre kiírt DiaEdge Carolina Midget Showdownra [DCMS], amely viadal főszponzora egyébiránt Elliott dirt-programjának kiemelt támogatója is.

Az esemény első, 30 körös futamán Chase Briscoe célfotóval aratott győzelmet Kyle Larson felett. A szégyenkezésre azonban Elliottnak sem volt oka, lévén a harmadikként ért célba pályafutása legelső midget-bevetésén.


hirdetés


A DCMS későbbi, már 40 körös fináléja végül Larson sikerét hozta, aki ezzel szám szerint idei 46. látogatását tehette a Victory Lane-re.

A jövőre már a Hendrick Motorsports színeiben, Elliott csapattársaként a Cupba visszatérő kaliforniai végig vezette az utolsó 25 kört. A pozícióját azonban nem lengte körül végtelen nyugalon, hiszen mögötte folyamatosan kemény csaták zajlottak, a green-white-checkered befutóban pedig komolyan dolgoznia kellett azért, nehogy az utolsó pillanatban veszítse el az első helyet.

A másodikként Cannon McIntosh, míg harmadikként Briscoe zárt. Elliott a döntőben a negyedik lett.

A 2020-ban Laron által megnyert Chili Bowlt január 11-16-a között rendezik az oklahomai Tulsa Expo Centerben.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy