A horrorbukást túlélt Ryan Newman lett a világ legkeresettebb sportolója a Google-ön

A horrorbukást túlélt Ryan Newman lett a világ legkeresettebb sportolója a Google-ben
credit:NASCAR
A horrorbukást túlélt Ryan Newman lett a világ legkeresettebb sportolója a Google-ben

A szokásoknak megfelelően a Google 2020-ban is összeállította az év legkeresettebb kifejezéseinek listáját.

A sportolók témakörét tekintve nem csak az USA-ban, de világviszonylatban is Ryan Newman nevére voltak a legtöbben kíváncsiak a piacvezető keresőben.

Kiugró népszerűségét a veterán NASCAR-pilóta még a februári Daytona 500 utolsó körében történt horrorbalesetének köszönhette.


hirdetés


Az elmúlt évek egyik legborzalmasabb bukását látva sokan már a legrosszabbtól tartottak. Elképesztő módon azonban a Roush Fenway Racing versenyzője megúszta egy közepes mértékű agyzúzódással, két nappal később pedig saját lábán távozott a kórházból.

A szezon során ráadásul csak három versenyt kellett kihagynia, miután a koronavírus-járvány következtében márciustól két hónapon át szünetelt a bajnokság.

Az idény május 12-ei, darlingtoni restartján az immár teljesen egészséges Newman újra a Cup Series mezőnyében rótta a köröket.

Nem ő az egyetlen NASCAR-versenyző, aki az amerikai toplistán bejutott a top 5-be.

A Black Lives Matter mozgalommal, valamint a hírhedt hóhérkötél-botránnyal rivaldafénybe került Bubba Wallace a harmadik helyet csípte el az USA-trendek között, a globális rangsorban azonban már az első tízbe sem jutott be.

Ez utóbbin még egy autóversenyző neve szerepel a hetedikként rangsorolt Alex Zanardi révén.

Newmanhez hasonlóan az olasz legenda is egy súlyos baleset miatt váltott ki átlagon felüli érdeklődést, az ő esetében azonban nem számolhatunk be happy endről.

Zanardi még júniusban szenvedett életveszélyes sérüléseket egy utcai parakerékpár-versenyen és azóta is kórházi ellátásra szorul.
hirdetés