A NASCAR máris törölt egy fordulót a 2021-es szezonból

A NASCAR máris törölt egy fordulót a 2021-es szezonból
credit:NASCAR
A NASCAR máris törölt egy fordulót a 2021-es szezonból

Még csak egy hónap telt el a 2020-as idény befejezése óta, a NASCAR azonban már most kénytelen volt elkaszálni egy jövő évi versenyhétvégét.

A szervezet nemzeti bajnokságainak éles szezonja február 12-én rajtol el a Daytona International Speedwayen.

A korábbi tervek szerint a másodosztályú Xfinity Series, valamint a főkategóriás Cup Series ezt köveőten a Homestead-Miami Speedwayen, majd újabb egy héttel később a fontanai Auto Club Speedwayen versenyzett volna.

A járványhelyzet miatti korlátozások azonban várhatóan két hónap múlva sem fognak Kaliforniában enyhülni, így a NASCAR kénytelen volt az ACS-re kiírt futamokat egy tollvonással áthúzni.hirdetéshirdetés


Ennek következtében a csapatok egy héttel tovább maradnak Daytonán, miután a fontanai ovál pótlásaként a DIS road vonalvezetését iktatják be február 19-21-én.

Az eredetileg erre a hétvégére datált homsteadi versenyeket egy héttel eltolják az Auto Club Speedwaynek szánt időpontra.

A nemzeti harmadosztály, vagyis a Truck Series naptárában nem szerepelt ugyan az ACS, a fenti módosítások azonban ezt a bajnokságot is érintik.

A széria február 19-ére, Homesteadre szánt futamát ugyanis törölték annak érdekében, hogy ez a mezőny is versenyezhessen “nagy testvéreivel” a daytonai roadon.

“Mindenekelőtt a szurkolóink, versenyzőink, partnereink és alkalmazottaink egészsége, biztonsága a legfontosabb számunkra” – idézi a hivatalos sajtóközlemény az Auto Club Speedway elnökét, Dave Allent.

“A 2021-es versenyhétvégére vonatkozó döntés rendkívül nehéz volt. Nagyon fogjuk hiányolni a motorsport legnagyszerűbb rajongóit és a NASCAR motorjainak morajlását. Alig várjuk, hogy 2022-ben újra viszontlássunk mindenkit.”

Már korábban bejelentésre került, hogy az ACS-re egy totális átalakítás vár, aminek során a kétmérföldes vonalvezetés helyét egy rövidovál fogja átvenni.

A jövő évet érintő bizonytalanságok miatt azonban a munkálatokat várhatóan egy évvel elhalasztják, így van esély arra, hogy 2022-ben még egyszer utoljára versenyezhetnek a leköszönő pályán a NASCAR autói.A módosult februári program:


hirdetés


Február 9.: NASCAR Cup – Busch Clash bajnokságon kívüli, meghívásos verseny (Daytona International Speedway – Road)

Február 11.: NASCAR Cup Series – Bluegreen Vacations Duel (Daytona International Speedway – Ovál)

Február 12.: NASCAR Camping World Truck Series (Daytona International Speedway – Ovál)

Február 13.: NASCAR Xfinity Series (Daytona International Speedway – Ovál)

Február 14.: NASCAR Cup Series – Daytona 500 (Daytona International Speedway – Ovál)

Február 19.: NASCAR Camping World Truck Series (Daytona International Speedway – Road)

Február 20.: NASCAR Xfinity Series (Daytona International Speedway – Road)

Február 21.: NASCAR Cup Series (Daytona International Speedway – Road)

Február 27.: NASCAR Xfinity Series (Homestead–Miami Speedway)

Február 28.: NASCAR Cup Series (Homestead–Miami Speedway)hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy