A McLarennel száll harcba harmadik Indy 500 győzelméért Juan Pablo Montoya

A McLarennel száll harcba harmadik Indy 500 győzelméért Juan Pablo Montoya
credit:IndyCar Media


Három év hiátus után újra nekivág az Indianapolis 500-nak Juan Pablo Montoya.

A kolumbiai szupersztár az Arrow McLaren SP színeiben tér vissza az IMS ováljára, hogy megkísérelje harmadszor is felvarázsolni arcképét a Borg-Warner Trófeára.

Montoya ezzel immár a harmadik versenysorozatban biztosította be szereplését 2021-et illetően, miután már korábban bejelentésre került, hogy a DragonSpeed színeiben indul a WEC valamennyi fordulóján, továbbá az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben szereplő Meyer Shank Racinghez is beszáll az endurance fordulók erejéig.


hirdetés


„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok az Arrow McLaren SP-hez az Indianapolis 500-on” – idézi a csapat közleménye JPM-et. „Van már múltam a McLarennel még az F1-es időkből, alig várom, hogy ehhez újabb fejezetet adhassak a jövő évi Indy 500-on.”

Montoya 2000-ben újoncként, még a Chip Ganassi Racing autóját vezetve húzta be élete első győzelmét az ötszáz mérföldes viadalon, tizenöt évvel később pedig, immár a Team Penske égisze alatt másodszor is meg tudta nyerni.

A most 45 éves veterán ezt megelőzően utoljára még 2017-ben vezetett az 500-on. A szezon végén azonban Roger Penske már nem tartott igényt a szolgálataira az IndyCaron belül és helyette átrakta az IMSA-flottába. Eleinte a Kapitány még hajlott arra, hogy engedélyezi Montoya számára, hogy más gárdával nevezzen a Május Hónapra, később azonban meggondolta magát.

A Team Penske azonban jövőre már nem vesz részt a sportautó-szériában – amelyben JPM egyébként 2019-ben bajnoki címet szerzett -, így a kolumbiaival való kapcsolatuk is megszakadt.Itt jött a képbe az AMSP, amely le is csapott a szabaddá vált Montoyára felajánlva neki a harmadik, jelen állás szerint csak erre az egy futamra nevezendő Dallara-Chevyjüket.

„Az Arrow McLaren SP rendkívül izgatott, hogy egy olyan kaliberű versenyző csatlakozik a csapathoz a jövő évi Indianapolis 500-on, mint Juan” – nyilatkozta a gárda társtulajdonosa, Sam Schmidt. „Az ő tapasztalata a teljes alakulatot felemeli, beleértve a fiatal, tehetséges Pato [O’Ward] és Felix [Rosenqvist] alkotta, [teljes szezonos] versenyzői felállásukat. Több, mint meggyőző, ha arra gondolunk, hogy Juan csak ötször indult eddig az Indy 500-on, amiből kettőt meg is nyert.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy