Oliver Askew reméli, hogy képes lesz újraépíteni karrierjét

Oliver Askew reméli, hogy képes lesz újraépíteni karrierjét
credit:IndyCar Media

Oliver Askew reméli, hogy képes lesz újraépíteni karrierjét

Nagy árat fizetett Oliver Askew azért a szeptemberi interjúért, amelyben menedzserével együtt felfedte, hogy négy versenyen is agyrázkódással vezetett.

A 23 éves floridai még az augusztus 23-án rendezett Indianapolis 500-on sérült meg, egyre súlyosbodó tüneteit azonban több, mint egy hónapon át titkolta.

A felelőtlen döntést azzal magyarázta, hogy rettegett attól, ha partvonalra kerül, akkor már többé nem is ülhet vissza az autó volánja mögé.

A nyilatkozat kapcsán nem csak csapata, az Arrow McLaren SP háborodott fel, de a hírek szerint maga az IndyCar is, lévén a szervezet rendkívül büszke az orvosi személyzetére, ezzel együtt az egészségügyi protokolljára.

A következmény nem is maradt el. Az AMSP közölte Askew-val, hogy a korábbi tervekkel ellentétben 2021-ben már nem tart igényt a szolgálataira, a szezonzáró St. Pete-i futamon azonban még részt vehetett.
hirdetés


A történtek kapcsán később Oliver egyenesen úgy fogalmazott, nem lenne meglepve, ha az IndyCar kapui örökre bezáródtak volna előtte.

A 2019-es Indy Lights bajnok azonban nem adja fel és minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy újraépítse karrierjét.

Jelenlegi célja az IMSA WeatherTech SportsCar Championship, az LMP3-as Riley Motorsports jóvoltából pedig ezen a héten már egy tesztet is teljesíthet a Daytona International Speedwayen.

“Az újonc IndyCar-szezonomat befejezve újra összeszedtem magam és minden áldott nap azért dolgozom, hogy tartós karrierem legyen a motorsportban” – nyilatkozta Askew a RACER-nek.“Ez számomra a prioritás onnantól fogva, hogy profi szinten elkezdtem versenyezni a Road to Indy programban. Nagyon sokat tanultam magamról idén sportolóként és emberként egyaránt. Alig várom, hogy tovább építkezhessek erre bármilyen kihívás is vár rám, bármelyik szériában. Magabiztos vagyok annak irányába, hogy folytathatom az utamat.”

Időközben Askew új menedzserre tett szert, akivel szinte a komplett IndyCar-paddockot megkörnyékezték.

Askew elmondása szerint voltak, akik érdeklődést mutattak iránta, ahhoz viszont, hogy ez materializálódjon komoly anyagi háttérre lenne szükség.

A rendelkezésére álló szponzorcsomag azonban sajnos erre nem elegendő, így jött a képbe a sportautózás.

“A legnagyobb kívánságom nyilván az lenne, hogy kapjak még egy teljes szezonos lehetőséget az IndyCarban. Úgy érzem, nevet tudnék szerezni magamnak, ha több időt tölthetnék a pályán. Az idei mindössze a negyedik éven volt open-wheel autóban, szóval nem titok, hogy nehéz volt. Én viszont úgy hiszem, hogy minden okkal történik. Ha egy ajtó bezárul, akkor egy másik kinyílik. Ez különösen igaz a motorsportban. A családom nagyrésze Svédországban él, szívesen versenyeznék Európában. Ráadásul gyerekként több sportautó-futamot néztem, mint IndyCart. Régebben minden egyes évben kilátogattam a sebringi 12 órásra egy barátommal, imádom ezt a fajta versenyzést. Tetszik az autók kinézte, a hangjuk és az akciók, amit a pályán mutatnak. Szerintem fantasztikus lenne az IMSA-ban lenni.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy