Sajtó: A Ferrari már nem érdeklődik az IndyCar iránt

Sajtó: A Ferrari már nem érdeklődik az IndyCar iránt


Olasz lapértesülések szerint korábbi terveikkel ellentétben a Ferrari mégsem kíván csatlakozni az IndyCar mezőnyéhez.

Mint ismeretes, a patinás gyártó még tavasszal, az F1-ben elfogadott költségcsökkentés után jelentette be, hogy szakembergárdájuk megtartása érdekében új bajnokságokkal kívánják bővíteni portfóliójukat.

Az IndyCar annak köszönhetően került a radarjukra, hogy előreláthatólag 2022-től ott is bevezetésre kerülnek a hibrid erőforrások.


hirdetés


Ennek aprópóján júliusban a bajnokságot tulajdonló Roger Penske meg is erősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Ferrarival, potenciális, motorszállítóként történő belépésükről.

A helyzet komolyságát az is jól szemléltette, hogy a maranellóiak egy csoportja a széria karosszériáit gyártó Dallaránál is látogatást tett.

Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, a legfrissebb fejlemények alapján pedig olybá’ tűnik, hogy ez is csak egy újabb fejezete lesz az IndyCar és a Ferrari között felmerült, ámde soha meg nem valósult összfonódások nagykönyvének.

Az olasz sajtó szerint az ágaskodó paripások dobták a terjeszkedésről szőtt terveiket és inkább az F1-es programjukra koncentrálnak.Ennek részeként már egy belső átszervezést is véghezvittek, aminek folyamán a csapatot két évtzede szolgáló, a karosszériákért felelős részleget irányító Simone Restát kölcsön is adták a Haas F1 Teamnek.FRISSÍTÉS: Az IndyCar cáfolja, hogy megszakadtak a tárgyalások a Ferrarival

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy