Az IndyCar cáfolja, hogy megszakadtak volna a tárgyalások a Ferrarival

Az IndyCar cáfolja, hogy megszakadtak volna a tárgyalások a Ferrarival
credit:u/MattTheMilkaCow/Reddit


Néhány órával ezelőtt terjedt el az olasz sajtóban a hír, miszerint a Ferrari dobta a tervezett IndyCar-programját.

A maranellóiak tavasszal jelentették be, hogy komolyan fontolgatják motorszállítóként történő belépésüket az amerikai open-wheel szériába.

Az ok a Forma-1-ben bevezetett költségplafon volt, aminek következtében komoly nehézségekbe ütközik többek között a szakembergárda megtartása is. A Ferrarinál ennek kiküszöbölésére, egyfajta B-tervként merült fel a más bajnokságban való részvétel lehetősége.


hirdetés


Az IndyCar azt követően került fel a vállalat radarjára, hogy 2022-ben már ők is átállnak a hibrid erőforrásokra.

A Ferrari a pénzkiesést viszont időközben házon belüli átszervezéssel próbálja megoldani, miután attól tartanak, hogy a portfóliójuk kiterjesztése más szériákra hátrányosan érintené az F1-es projektet.

A Penske Corporation marketingért felelős alelnöke, Jonathan Gibson azonban a Sports Business Journal megkeresésére reagálva cáfolta, hogy megszakadt volna a Ferrarival való kapcsolatuk. A szakember továbbá azt is elárulta, hogy nem az olaszok az egyetlenek, akikkel tárgyalásban állnak.

Nem sokkal később ezt maga Roger Penske is megerősítette a Motorsport amerikai kiadásának:“Az új motorpartnerek bevonzása az NTT IndyCar Series stratégiájának kulcsfontosságú részét képezi. Alapos megbeszéléseket folytatunk számos, különböző vállalattal, amelyek érdeklődést mutatnak a sportunk iránt. A Ferrari egyike ezen márkáknak és továbbra is kapcsolatban állunk velük az IndyCarhoz való csatlakozás lehetőségét illetően.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy