IndyCar: Grosjean már átértékeli a szériaváltás lehetőségét

IndyCar: Grosjean már átértékeli a szériaváltás lehetőségét


Egy héttel ezelőtt még arról számolhattunk be, hogy Romain Grosjean tárgyalásokat folytat az AJ Foyt Racinggel egy 2021-es IndyCar-program kapcsán.

A tervek azonban éles fordulatot vettek, amiben nagy szerepet játszik a francia versenyző múlt vasárnapi, Bahreinben elszenvedett horrorisztikus balesete.

A halálközeli élmény hatására a háromgyerekes édesapa komolyan átértékelte az életét, beleértve a karrierje folytatását is.


hirdetés


„Hogy mi a legnehezebb? Számomra nem az, amin átementem. Ez az életem, a munkám, kockázatot vállalunk” – idézi a RACER a 34 éves pilótát. „A legkeményebb az, hogy mindennek kiteszem a családomat, a szüleimet, a gyermekeimet, a feleségemet, a barátaimat. Két percig és negyvenhárom másodpercig mindannyian azt hitték, hogy a barátjuk, apjuk, férjük halott. Jelenleg ezt próbálom feldolgozni, mert ha csak rágondolok, sírnom kell. Miattam szenvedtek ezek az emberek.”

Grosjean egyelőre azt szeretné, hogy a lehető leghamarabb visszaüljön a volán mögé. Csak így tudhatja meg, hogy van-e benne félelem, vagy bármi hátráltató tényező.

„Jelenleg Abu Dhabit tűztem ki célul, hogy lássam, miként érzem magam az autóban. Ezt követően nyilván eljutunk odáig, hogy az IndyCarról is beszéljünk. Az oválpályákon uralkodó kockázat gondolata, a nagy balesetek lehetősége, miközben a családom a távolban csak a tévében nézi… Kemény, nem tudom, képes lennék-e megcsinálni. Majd kiderül. Elhatároztam, hogy nem döntök Abu Dhabiig.”

Az ováloktól való félelem nem újkeletű Grosejannál, lévén már évekkel ezelőtt, kategorikusan kijelentette, hogy életveszélyesnek tartja ezt a pályatípust. A véleménye csak az utóbbi hetekben változott meg, miután a Haas nem hosszabbított vele szerződést, így az IndyCar is felkerült a radarjára.

A baleset viszont mindent borított.

Egy biztos, Grosjean vissza akar ülni a versenygépébe. Nem csak azért, hogy rájöjjön komfortosan érzi-e magát benne, hanem, hogy méltóképpen zárja le F1-es karrierjét. Ha az Abu Dhabiban rendezendő szezonzárón nem lesz képes indulni, akkor akár egy privát tesztben is kiegyezne. A lényeg, hogy az utolsó élménye a világbajnoki sorozatban ne a lángtenger legyen.