Kizárólag feketékből álló csapat alakul Roger Penske támogatásával

Kizárólag feketékből álló csapatot indítanak Roger Penske-ék
credit: USF2000


Nyár közepén indította útjára Roger Penske az IndyCar speciális, esélyegyenlőségi programját, a Race for Equality and Change-et.

A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget biztosítson tehetséges, színesbőrű szakembereknek, versenyzőknek a sportágban való elhelyezkedésre.

Ennek részeként július végén már tesztelhetőséget kapott a Road to Indy legalacsonyabban jegyzett nevelőszériájában, a USF2000-ben egy afroamerikai gokartos, Myles Rowe.

A 20 éves pilóta az Indianapolis Motor Speedwayen körözhetett a Cape Motorsports autójával mentora, a 2014-es IndyCar-bajnok, egyben a 2018-as Indy 500 győztes Will Power insturkcióit követve.


hirdetés


Az RE&C most újabb szintet lépett, miután Penske-ék hivatalosan bejelentették, hogy 2021-ben külön USF2000-csapatot hoznak létre, amelynek valamennyi tagja – a szerelőktől kezdve a versenyzőig – kizárólag színesbőrű lesz.

A Force Indy Race Team a kisebbségekhez tartozó és/vagy hátrányos helyzetű gyerekek versenyeztetését célul kitűzött NXG Youth Motorsports igazgatója, Rob Reid bábáskodása alatt alakul meg, amihez a Team Penske minden segítséget megad, beleértve az észak-karolinai főhadiszállásuk használatát is.


A gárda várhatóan egyetlen autóval ejti meg debütálását a márciusi, St. Petersburg-i szezonnyitón.A leendő pilóta személyét tesztek sorozata után választják ki.

Reid annyit viszont máris elárult, hogy az utóbbi hónapokban aktívan kutattak tehetségek után, aminek során számos potenciális jelöltet találtak.

Azt már most tudni lehet, hogy a Tatuus USF-17 a 99-es számot viseli majd. Ezzel a néhai Dewey Gatson előtt tisztelegnek, aki a XX. század első felében próbált érvényesülni autóversenyzőként és szerelőként egyaránt. Bőrszíne miatt kevés esélye volt arra, hogy megmutassa tehetségét, azon futamokon viszont, ahol engedélyt kapott az indulásra rendre kimagaslóan szerepelt.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy