Ganassiék egyelőre nem terveznek Magnussennel az IndyCarban

Ganassiék egyelőre nem terveznek Magnussennel az IndyCarban
credit: Chip Ganassi Racing


A Chip Ganassi Racing hivatalosan bejelentette, hogy veterán-újonc párossal tér vissza az IMSA WeatherTech Sports Car Championshipbe.

A Cadillac DPi-V.R volánja mögött a 2016-os bajnok, egyben kétszeres Daytona 24 győztes Renger van der Zande, valamint az amerikai sportautózás mezőnyében debütáló Kevin Magnussen fog helyet foglalni a szezon valamennyi versenyén.


hirdetés


Utóbbi pilóta kapcsán korábban az IndyCart is emlegették, a CGR ügyvezető igazgatója, Mike Hull azonban leszögezte, egyelőre nem tervezik a dán bevetését az open-wheel csapatukban.

“Minden kétséget kizáróan az olyan versenyzők, mint amilyen Kevin Magnussen képesek lennének megmutatni a tehetségüket egy Indy-autóban” – nyilatkozta a RACER-nek a szakember, aki szerint a 28 éves versenyző open-wheel múltja nagyon jól illeszkedik a DPi-programhoz.

“A helyzet viszont az, hogy kezdetben a sportautózásra akarunk vele fókuszálni.”

Ganassiék az IMSA és az IndyCar mellett jelen vannak még a NASCAR-ban, továbbá elkötelezték magukat az Extreme E felé is.

“Őszintén szólva még nem igazán beszéltünk Kevinnel más szériákról” – szögezte le Hull. “Csak az IMSA-ról tárgyaltunk. Teljes mértékben elkötelezett annak irányába, hogy velünk versenyezzen az IMSA-ban és alig várjuk, hogy vezesse a Cadillacünket.”A CGR 2021-ben is három teljes szezonos autóval vág neki az IndyCarnak.

A hatszoros bajnok Scott Dixon mellett Marcus Ericsson és a frissen leigazolt Alex Palou teljesít majd szolgálatot.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy