Nászútján szenvedett halálos balesetet a Hendrick Motorsports alapembere

Nászútján szenvedett halálos balesetet a Hendrick Motorsports alapembere
credit:NASCAR


Mély fájdalommal jelentette be a Hendrick Motorsports, hogy tragikus körülmények között elhunyt a gárda egyik oszlopos tagja.

A 30 esztendős William “Rowdy” Harrell és 23 éves felesége, Blakley kedd este szenvedtek halálos autóbalesetet Florida Keysben.

A pár múlt szombaton házasodott össze és épp nászútjukat kezdték meg, amikor a végzetes közúti incidens megtörtént.

Harrell nyolc éve dolgozott a HMS-nél, legutóbb pedig az Alex Bowman által vezetett 88-as Chevy pitcsapatának volt a tagja. Ezt megelőzően két bajnoki címet is ünnepelhetett az Xfinity Seriesben a JR Motorsports gárdájával.


hirdetés


“A teljes csapatunk összetört Rowdy és Blakley elvesztése miatt” – idézi a HSM sajtóközleménye Greg Ivest, a 88-as autó crew chiefjét.

“Mindketten rendkívül pozitív, odaadó és szenvedélyes emberek voltak, tökéletesen összeillettek. Rowdy energikus személyiséggel bírt, ő volt a csapat szíve és lelke, a körülményektől függetlenül mindig motivált bennünket. Megosztotta a szeretetét a körülötte lévőkkel és ez nem maradt viszonzatlan. Nagyon fog hiányozni, az emléke viszont velünk marad, ami által továbbra is inspirál bennünket. Imádkozunk Rowdyért, Blakleyért és a csodálatos családjukért.”

Bowman így búcsúzott Twitterén:“Rowdy minden volt, ami a 88-as csapatot a 88-as csapattá tette. Neki volt a legnagyobb személyisége. A legjobb, legboldogabb ember volt, akivel valaha találkozhattál, ez pedig csak még tovább erősödött a felesége, Blakley által. Nyugodjon békében egy abszolút legenda. Minden egyes nap hiányozni fogsz, testvérem.”


A floridai közúti felügyelet tájékoztatása szerint este háromnegyed tíz körül Harrellék Toyota Corollája áttért a felezővonalon, közvetlenül egy szemből érkező Ford F-250 elé. A sofőr megpróbálta elkerülni az ütközést, de nem maradt rá elég ideje és oldalról elkapta a pár autóját.

Rowdy és az anyósülésen ülő Blakley a helyszínen életüket vesztették.

A baleset valamennyi érintettje szabályosan használta a biztonsági övet. A hatóságok jelenleg is vizsgálják, hogy a tragédiában szerepet játszott-e alkoholos befolyásoltság.

A Fordot egy 62 éves, Tennessee-ből származó férfi vezette, aki könnyebb sérülésekkel megúszta. Utasait – egy 58 és egy 62 esztendős nőt – viszont súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Harrell – aki becenvét a Rawhide című sorozat Clint Eastwood által megformált karekteréről kapta – középiskolásként népszerű futballjátékos is volt. Az alabamai Hale County Gimnázium csapatával három nemzeti bajnoki címet szerzett, néhány évvel ezelőtt pedig az intézmény a sikerei előtt tisztelegve róla nevezte el a stadionja felé vezető utat.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy