NASCAR: Chase Elliott debütál a Chili Bowlon!

NASCAR: Chase Elliott debütál a Chili Bowlon!
credit:NASCAR
NASCAR: Chase Elliott debütál a Chili Bowlon!

Mozgalmasnak ígérkezik Chase Elliott elkövetkezendő két hónapja.

A 2020-as NASCAR Cup-bajnok várhatóan elindul a daytonai 24 óráson, a legfrissebb hírek szerint azonban ezt megelőzően még útba ejti a Chili Bowl Nationalst is.

A midget-versenyzés super bowljaként is számon tartott eseményt január 11-16-a között, Tulsában bonyolítják le, a nevezők listáján pedig a szokásoknak megfelelően mindenki képviseltetni fogja magát, aki csak számít a dirt-pályás szakágban.


hirdetéshirdetésElliott ezt megelőzően még sosem vett részt a Chili Bowlon, így nem is támaszt magával szemben túl nagy elvásárokat.

“A tesztelés egy dolog, az viszont már teljesen más tészta, ha mások is vannak körülötted” – nyilatkozta a The Athleticnek a 24 éves pilóta, akit a Cup-bajnoki címe mellett idén immár zsinórban harmadszor választottak meg a széria legnépszerűbb versenyzőjévé is.

“Nagyon fontos, hogy rájöjj, miként haladj forgalomban. Bárki, aki azt gondolja, hogy rögtön első nekifutásra esélyes lehet a főfutamba kerülésre, az egyszerűen hülye. Külső szemlélőként nagyon tisztelem ezt a versenyt és tudom, hogy milyen sok időt és erőfeszítést igényel az, hogy valaki itt jó legyen.”


A felkészülés részeként Elliott december 12-13-án elindul az észak-karolinai Millbridge Speedwayen esedékes midget-versenyen. A szponzora ugyanaz a CNC-alkatrészeket gyártó Diaedge lesz, amely a Chilin is támogatni fogja.

Nem ez lesz azonban az egyetlen megmérettetése az idei év hátralévő részében, miután hivatalosan bejelentette, hogy ott lesz a december 2-6-a között zajló, 53. Snowball Derbyn is.

A pensacolai Five Flags Speedway ikonikus super late model versenyét Elliott 2011-ben, valamint 2015-ben már meg tudta nyerni, így a célja nem is lehet más, mint a harmadik trófea megszerzése.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy