NASCAR: Súlyos betegséget diagnosztizáltak Morgan Shepherdnél

NASCAR: Súlyos betegséget diagnosztizáltak Morgan Shepherdnél
credit:NASCAR
NASCAR: Súlyos betegséget diagnosztizáltak Morgan Shepherdnél

Az idei szezon volt a legelsó 1968 óta, amelynek során Morgan Shepherd egyetlen versenyen sem tudott részt venni.

A saját csapatának színeiben vezető, 79 éves amerikai Xfinity-programját a koronavírus-járvány húzta keresztül, ha pedig ez nem lett volna elég, az év végére még komoly betegséggel is kénytelen lett szembenézni.

A Shepherd Racing Ventures hivatalos sajtóközleménye szerint a veterán pilóta már jó ideje betegeskedett, a pontos diagnózis azonban csak most született meg.


hirdetéshirdetés“A 2020-as év sokak számára tartogatott jelentős kihívásokat, ezalól pedig Morgan Shepherd sem volt kivétel. Zsinórban ötvenkét év után idén először nem tudott részt venni egyetlen NASCAR-futamon sem. Emellett Morgan más nehézségekkel is szembesült. Bő egy éven át tartó egészségügyi problémák után kiderült, hogy a Parkinson-kór kezdeti stádiumában jár. Nem is Shepherdről lenne azonban szó, ha nem tekintene máris előre 2021-re, mint autótulajdonos.”

Shepherd hosszú karrierje alatt tizenötször tudott győzni a nemzeti másodosztályt képező Xfinity Seriesben, tovább négyszer ünnepelhetett a Victory Lane-en a királykategóriát képező Cupban.

Utóbbi bajnokságban ő tartja a valaha volt legidősebb versenyző rekordját, miután a 2014-es, New Hampshire-i futamra 72 évesen és kilenc hónaposan tudta kvalifikálni magát.

Az utóbbi években már messze ő volt a pályák korelnöke, aminek révén joggal érdemelte ki a “száguldó nagypapi” becenevet.

Shepherd élettörténete nem szűkölködik az elképesztő kalandokban.

Az alkoholista szoknyapecérből felszentelt lelkésszé lett, egy alkalommal még a saját autója komplett pitcsapatát is megszemélyesítő versenyzőről ebben a cikkben lehet bővebben olvasni:


A versenyző, aki autójának egyszemélyes szerelőcsapata is volthirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy