Otthonához közel folytatódik Zanardi gyógykezelése

Otthonához közel folytatódik Zanardi gyógykezelése


A San Raffaele Kórház tájékoztatása szerint már elég stabillá vált Alex Zanardi állapota ahhoz, hogy egy másik intézményben ápolhassák tovább.

“A páciens általános, neurológiai kórképe lehetővé tette, hogy átszállítsák egy paduai kórházba, amelyben minden klinikai erőforrás a renelkezésre áll a további kezeléshez, egyúttal pedig közelebb van a család otthonához “ – áll a november 21-én kiadott, hivatalos sajtóközleményben, hozzátéve, hogy az elmúlt két hónaban a fizikai és kognitiív rehabilitáció terén is előrelépések történtek.


hirdetés


Zanardi még június 19-én, egy utcai parakerékpár-versenyen szenvedett életveszélyes életveszélyes arc- és koponyasérüléseket, miután átsodródott a közúti forgalomnak fenntartott sávba, egy érkező kisteherautó pedig elütötte.

A baleset óta Zanardi már legalább öt komoly operáción esett át. Azt továbbra sem tudni, hogy mennyit érzékel a külvilágból.

Ezzel kapcsolatban az utolsó információ még júliusra tehető, amikor is a világhírű autóversenyző és paralimpikon fia, Nicolo úgy nyilatkozott, nem lehet tudni, megmarad-e édesapja látása, ahogyan az is kérdéses, képes lesz-e újra érdemi kommunikációra.





Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy