NASCAR: Sporttörténelmet ír Matt Tifft

NASCAR: Sporttörténelmet ír Matt Tifft
credit:Live Fast Motorsports
NASCAR: Sporttörténelmet ír Matt Tifft

Október végén jelentette be Matt Tifft és B.J. McLeod, hogy az üzletember Joe Falkkal kiegészülve létrehozzák saját, teljes szezonos NASCAR Cup csapatukat.

Az autó charterét a szintén Falk érdekeltségi körébe tartozó Go Fas Racingtől veszik át, amely gárda 2021-ben már csak részidős programot fut a bajnoksában.

A projekt kapcsán most, bő egy hónappal később újabb részeletek láttak napvilágot.

A gárdát a Live Fast Motorsports név alatt kell jövőre keresni, a 78-as számú Ford volánja mögött pedig maga McLeod fog pályára hajtani.hirdetéshirdetés


Az LFM a Stewart-Haas Racinggel létesített partnernséget, aminek révén az észak-karolinai Mooresville-ben lévő főhadiszálláson is osztozhatnak.

A csapat ráadásul NASCAR-történelmet is ír, miután a 24 esztendős Tifft személyében a szervezet királykategóriájának valaha volt legfiatalabb tulajdonosát is üdvözölhetjük.

Tifft 2014-ben mutatkozott be a nemzeti harmadosztályt képező Trucksban, karrierje azonban négy évvel ezelőtt jelentős akadályba ütközött.

2016 nyarán agydaganatot diagnosztizáltak az ifjú pilótánál, ami miatt operációra szorult.

A beavatkozás sikeres volt, Tifft pedig hamarosan vissza is térhetett a pályára. 2017-18-ban a másodosztályú Xfinity Seriesben mérette meg magát, az összetettet pedig a hetedik, illetve a hatodik helyen zárta. Tavaly a Front Row Motorsports jóvoltából már a Cupban is bemutatkozhatott, októberben azonban újra partvonalra került, miután a Martinsville Speedwayen neurológiai eredetű rohamot kapott.

Tifft és McLeod

Tifft azóta is orvosi felügyelet alatt áll, versenyzői karrierjének végére pedig pont került.

“B.J-jel régóta jó barátok vagyunk” – nyilatkozta Matt.

“Már évek óta tervezgettem, hogy egy napon tulajdonosként szeretnék jelen lenni a sportban. Imádom a NASCAR-t, nagyon sokat jelent nekem, hogy pilótaként és most már csapattulajként is eljutottam a Cupba. Utóbbit a versenyzői karrierem utánra terveztem, azt viszont nem hittem, hogy ez ilyen hamar fog eljönni. B.J.-nek nagy tapasztalata van már abban, hogy milyen egy csapatot irányítani, ő egy nagyszerű ember és üzletember egyaránt. Alig várom, hogy ez a kalandunk megkezdődjön.”


hirdetés


McLeod versenyzőként szintén megjárta a NASCAR szamárlétráját, tulajdonosként pedig a regionális szériáktól kezdve az Xfinity-ig már mindenhol megfordult.

A 37 éves floridai nem titkolja nagyratörő terveit a Cupban.

“Sikeresek akarunk lenni. Az álmunk az, hogy húsz-huszonöt éven belül olyan nagyok leszünk, mint a Richard Childress Racing, a Hendrick Motorsports, vagy a Joe Gibbs Racing”

A Live Fast Motorsports a harmadik vadonatúj belépője lesz a 2021-es Cup-szezonnak a Michael Jordan és Denny Hamlin vezette 23XI Racing és a Justin Marks nevével fémjelzett Trackhouse Racing Team mellett.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy