Újabb lépést tesz az IndyCar felé az Andretti Autosport csodagyereke

Újabb lépést tesz az IndyCar felé az Andretti Autosport csodagyereke
credit:Andersen Promotions


Az Andretti Autosport színeiben ejtheti meg Indy Lights debütálását Kyle Kirkwood.

A 22 éves amerikai az eredeti tervek szerint már idén bemutatkozhatott volna a csapattal az IndyCar legmagasabban jegyzett nevelőszériájában. A COVID miatt azonban a komplett szezont törölni kellett, így Kirkwood debütálása is egy évet tolódik.


hirdetés


“A 2020-as idényben sajnos az Indy Lights kénytelen volt hiátusra vonulni, de ennek révén rengeteg időnk maradt arra, hogy egy tökéletes 2021-re készüljünk” – nyilatkozta optimistán a fiatal tehetség.

Kirkwood 2018-ban mutatkozott be a Road to Indy program legalsó szintjét képező USF2000-ben. A szezon tizennégy futamából tizenkettőt megnyert, aminek köszönhetően óriási előnnyel kaparintotta meg a bajnoki címet.

A következő idényt már az Indy Pro 2000-ben teljesítette, ahol tizenhat versenyből kilencet tudott megnyerni – ebből hetet zsinórban -, újabb összetettbeli első hellyel gazdagítva statisztikáit.

Ha a jövő évi Indy Lighs titulust is behúzza, akkor ő lehet az első pilóta, aki az RtI mindhárom nevelőszériáját bajnokként zárva jut el az IndyCarig.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy