NASCAR: 2021-ben már nem lesz verseny Eldorán

NASCAR: 2021-ben már nem lesz verseny Eldorán
credit:NASCAR
NASCAR: 2021-ben már nem lesz verseny Eldorán

Az Eldora Speedway körlevélben tájékoztatta a jegybirtokosokat arról, hogy a pálya 2021-ben már nem fogja vendégül látni a NASCAR Camping World Truck Series mezőnyét.

“Rendkívül büszkék vagyunk arra a kollektív erőfeszítésre, aminek köszönhetően a NASCAR dirtre való visszatérését sikerre vihettük” – írta a létesítmény ügyvezetője, Roger Slack.

“Nagyszerű hét évünk volt számos olyan esemény kíséretében, amelyek elsők voltak a NASCAR történetében, mint a heat futamok, a pótselejtezők, a négysoros tisztelgések és a szakaszos versenyek. Feltörekvő csillagok és dirt-specialisták gondoskodtak arról, hogy soha nem ünnepeltük kétszer ugyanazt a győztest.”


hirdetés


A NASCAR nemzeti harmadosztálya 2013-ban debütált a Tony Stewart tulajdonában lévő, ohiói félmérföldes dirt-oválon és az évek során olyan népszerű pilótáknak sikerült végül trófeával hazatérniük, mint pl. Austin Dillon, Bubba Wallace, vagy épp Kyle Larson.

A 2019-es feature-futam Stewart Friesen elsőségét hozta. Ekkor még senki sem gondolta, hogy ő lesz az eldorai Truck-éra utolsó győztese, lévén a COVID miatt a 2020-as Dirt Derby végül kaszát kapott.

A NASCAR azonban így sem marad dirt-pálya nélkül.

Jövő márciusban a Bristol Motor Speedwayt fogják ideiglenesen átalakítani, méghozzá a királykategória, a Cup Series részére. Ez azt is jelenti, hogy a legmagasabban jegyzett bajnokság mezőnye 1970 óta először fogja megméretni magát dirt-oválon.

Az Eldora Speedway rajongóinak némi sebtapasz lehet, hogy jövőre ezt a vonalvezetést is útjába ejti majd a néhai IROC mintájára tető alá hozott – szintén Stewart birtokában lévő – Superstar Racing Experience.

Az öregfiúk bajnokságának mezőnyében olyan nevek fognak szerepelni, mint Tony Kanaan, Paul Tracy, Mark Webber, Helio Castroneves, Bobby Labonte, Bill Elliott, Willy T. Ribbs és természetesen maga Tony Stewart.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy