Juan Pablo Montoya a WEC-ben folytatja

Juan Pablo Montoya a WEC-ben folytatja


Néhány héttel ezelőtt jelentette be hivatalosan a DragonSpeed, hogy egy időre lezártnak tekinti IndyCar-programját. Ez lehetővé teszi számukra, hogy újra teljes erőbedobással a sportautózásra koncentráljanak.

Az Elton Julian vezette alakulat 2021-ben visszatér a World Endurance Championshipbe, amelynek LMP2-es kategóriájában Ben Hanley, Henrik Hedman és Juan Pablo Montoya fognak osztozni az autón.


hirdetés


Utóbbi kolumbiai az elmúlt években az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben versenyzett az Acura Team Penske színeiben, 2019-ben pedig a bajnoki címet is megszerezte.

Roger Penske-ék azonban jövőre már nem lesznek jelen a mezőnyben, így Montoyának is új munkaadó után kellett néznie.

Itt jött a képbe a DragonSpeed, amelynek gépével már a szeptemberi, Le Mans-i 24 óráson is részt vehetett. A 21-es számú Oreca-07-esen Memo Rojasszal és Timothé Buret-val osztozott, sajnálatos módon azonban a versenyt idő előtt fel kellett adniuk.

Remélhetőleg a 2021-es szezon már több sikert tartogat számára a DS-nél.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatom a DragonSpeedhez a teljes WEC-szezonra” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Monotyát.Fantasztikus tapasztalatokat szereztem idén velük Le Mans-ban és már alig várom, hogy újra együtt versenyezzünk számos, klasszikus vonalvezetésen.”

A DragonSpeed új főhadiszállása Spanyolországban lesz, a Circuit de Barcelona-Catalunya közvetlen közelében.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy