NASCAR: Tony Stewart elárulta, miért nem szerződtette le Kyle Larsont

NASCAR: Tony Stewart elárulta, miért nem szerződtette le Kyle Larsont
NASCAR: Tony Stewart elárulta, miért nem szerződtette le Kyle Larsont

A NASCAR rajongótáborának jelentős része teljesen biztos volt abban, hogy Tony Stewart lesz az a csapattulajdonos, aki megadhatja a második esélyt Kyle Larsonnak

Ők ketten régóta jó barátságban állnak, Smoke pedig az évek során többször is leszögezte, minden vágya a Stewart-Haas Racing kötelékében tudni a fiatal tehetséget.

Az első tervek szerint Larson 2017-ben vette volna át a 14-es számú autó volánját, de ez végül meghiúsult, így a NASCAR-versenyzéstől visszavonuló Smoke utódja Clint Bowyer lett.

Az SHR pontosan ebben az évben nyergelt át a Chevrolet-től a Ford táborába, aminek később jelentős hatása lett Kyle-ra nézve.


hirdetés


Larson azonban továbbra is a gárda radarján maradt és első számú jelöltnek számított a 14-esre 2021-től.

Idén áprilisban azonban minden borult. A most 28 éves kaliforniai egy virtuális verseny alatt nyilvánosan kiejtette száján a “nigger” szót, aminek révén persona non grata lett a NASCAR-ban.

A nyár/ősz folyamán Larson a dirt pályákon mérette meg magát halomra nyerve a trófeákat, emellett pedig minden erejével azon volt, hogy bizonyítsa, távol áll tőle a rasszizmus.

Októberben a NASCAR végül megbékélt vele és hivatalosan közölték, január elsejétől semmissé nyilvánítják a felfüggesztését.

Az SHR azonban időközben már bejelentette, hogy a visszavonuló Bowyer utódja Chase Briscoe lesz, bő két héttel később pedig az is napvilágra került, hogy Larson több évre aláírt a Henrick Motorsportshoz.

Ennek kapcsán az Instagramon egy rajongó nem volt rest “kiosztani” Stewartot az elszalasztott lehetőség miatt.

“Larsont kellett volna betenni a 14-es autóba…. Az SHR kudarcot vallott. Ő nem ismeri a félelmet! Nála jobbat nem találtok! Senkit! Idióták….”

Smoke erre válaszolt is, szavaiból pedig olybá’ tűnik, a meghiúsult együttműködés jóval messzebbre nyúlik vissza az “n-betűs botránynál”.

“Hidd el, megpróbáltam. Mielőtt még engem támadsz, ismerd meg a részleteket. Az elmúlt négy évben folyamatosan próbálkoztam. A Ford viszont nem engedte” – majd csupa nagybetűvel ismét megerősítette: “ÉN PRÓBÁLTAM.”hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy