Sajtó: Castroneves az MSR-rel tér vissza az IndyCarba

Sajtó: Castroneves az MSR-rel tér vissza az IndyCarba
credit:IndyCar


Néhány héttel ezelőtt vált hivatalossá, hogy a Liberty Media tulajdonrészt vállalt a Meyer Shank Racingnél. Ez a kapcsolat pedig többek között azt is lehetővé tette, hogy kiterjesszék az IndyCar-programjukat.

Az MSR idén teljesítette legelső, teljes szezonját az amerikai open-wheel csúcsán, nemrég pedig megvásárolták a szériából kivonuló DragonSpeed kasztniját.


hirdetés


A 60-as számú Dallara-Hondát 2021-ben is a brit Jack Harvey fogja vezetni, míg az újonnan indítandó, második autóval az Autosport értesülései szerint Helio Castroneves hajthat pályára.

A veterán brazil jelen tervek szerint hat futamon indul: Long Beachen, Barberen, a 105. Indy 500-on , az IMS roadján rendezendő, augusztusi fordulón, Portlandben, valamint Laguna Secán.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Shankék az IMSA-ban is lehetőséget adnak-e számára.

A háromszoros Indy 500 győztees Castroneves 2017-ben teljesítette utolsó, teljes szezonját az IndyCarban, az ezt követő években pedig csak a indianapolisi versenyek erejéig tért vissza.

Idén októberben az Arrow McLaren SP lehetőséget adott számára arra, hogy a Harvest GP-n helyettesítse a sérült Oliver Askew-t. Ez egyben azt is jelentette, hogy Helio húsz év után ekkor vezetett először olyan versenygépet, amelyet nem a Team Penske nevezett.