Hendrick: Jimmie Johnson és Chase Elliott egyaránt indulni fog a Daytona 24-en

Hendrick: Jimmie Johnson és Chase Elliott egyaránt indulni fog a 2021-es Daytona 24-en
credit:NASCAR

Hendrick: Jimmie Johnson és Chase Elliott egyaránt indulni fog a 2021-es Daytona 24-en

A NASCAR Cup vasárnapi, idényzáró versenye keserédes volt a Hendrick Motorsports számára. Chase Elliott megszerezte a bajnoki címet, Jimmie Johnsonnak viszont ez volt a legutolsó futama teljes szezonos pilótaként.

A 45 éves szupersztár jövőre már az IndyCarban fog részidős programot teljesíteni a Chip Ganassi Racing 48-as Dallara-Hondájával.

A legújabb fejlemények szerint azonban két és fél hónap múlva újra csapattársak lesznek Elliottal.


hirdetés


Az atombombát maga Rick Hendrick dobta le a Phoenix Racewayen rendezett Season Finale 500-at követő, hivatalos sajtótájékoztatón:“Mindkét srác, Chase és Jimmie egyaránt indulni fognak a daytonai 24 óráson” – jelentette ki a csapattulajdonos. Nem sokkal később viszont már úgy fogalmazott, hogy minden valószínűség szerint “elhamarkodott volt a nyilatkozata”.

A Sportscar 365 értesülései szerint már lázasan dolgoznak az IMSA-ban azon, hogy egy ‘all-star’ csapatot hozzanak össze a híres, egynapos versenyere.

A pletykák alapján Elliott és Johnson mellett a 2016-os IndyCar-bajnok, egyben a 2019-es Indianapolis 500-on győzelmet aratott Simon Pagenaud teljesíthet szolgálatot.

Az autót előreláthatólag az Action Express Racing adhatja.

A csapat egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, az ügyvezető Gary Nelson viszont már ősszel elhintette, hogy tervben van egy második Cadillac DPi indítása is a jövő évi szezon során.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy