NASCAR: Austin Cindric felért az Xfinity Series csúcsára

NASCAR: Austin Dillon lett az Xfinity Series 2020-as bajnoka
credit:NASCAR
NASCAR: Austin Dillon lett az Xfinity Series 2020-as bajnoka

Austin Cindric overtime-ban vette át az első helyet Justin Allgaiertől, megszerezve ezzel nem csak a győzelmet, de az Xfinity Series 2020-as bajnoki címét is.

A Phoenix Racewayen rendezett szezonzáró hosszabbítására három körrel a tervezett versenytáv teljesítése előtt, a titulusért szintén meccsben állt Chase Briscoe megforgásának köszönhetően került sor.

Az utolsó kiállási hullám során Allgaier a pályán maradt, míg a vadonatúj abroncsokra váltott Cindric a restart előtt a harmadik helyre állt vissza.


hirdetéshirdetésKettejük győzelemért folytatott harca kis híján balesetbe torkollott. A fehér zászló lengetése előtt közvetlenül Cindric beszáguldott Allgaier és az alsó íven haladó Noah Gragson közé, a csata hevében pedig érintette az SHR-es Fordját.

Szerencséjére nem lett következménye a manővernek és innentől fogva már magabiztosan rohanhatott a cél felé.

“Nincsenek szavaim!” – nyilatkozta Cindric, aki idén teljesítette második teljes szezonját a NASCAR nemzeti másodosztályában.A 22 éves amerikai teljes eddigi Xfinity-karrierjét tekintve a hatodik futamgyőzelmét aratta, egyúttal behúzva első bajnoki címét is a szériában.

Ez csapatszinten azt is jelenti, hogy a Team Penske – valamennyi szériát tekintve, amelyekben jelen voltak/vannak – immár fennállása 39. titulusát ünnepelhette.

A siker ellenére Cindric jövőre is maradni fog ebben a bajnokságban, de néhány verseny erejéig meg fogja méretni magát a Cup Seriesben is. Emellett az is hivatalosnak tekinthető már hetek óta, hogy 2022-től ő veszi át a Wood Brothers Racing 21-es gépének volánját a királykategóriában.

Visszatérve a Phoenix Racewayre. A titulusért szintén versenyben volt Allgaier végül az ötödikként zárt, aminek révén az összetett második helyén fejezte be az idényt.

A rájátszás további két finalistája, a nyolcadikként befutott Justin Haley a bajnokság harmadik, míg Briscoe – aki nem kevesebb, mint kilenc futamot nyert idén – a kilencedik pozícióban zárt, így csak a negyedik helyen fejezte be a szezont.

A folytatást tekintve Briscoe karrierje is biztonságban van, lévén ő fogja váltani a Cupból visszavonuló Clint Bowyert az SHR 14-es számú Fordjában.

Az Xfinity Series következő futamát február 13-án, a Daytona International Speedwayen rendezik.Az Xfinity Series 2021-es szezonjának végeredménye:
hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy