Honda: Nem rúgtuk ki Mario Andrettit

Honda: Nem rúgtuk ki Mario Andrettit
credit:IndyCar Media

Honda: Nem rúgtuk ki Mario Andrettit

Néhány nappal ezelőtt robbantotta a bombát a The Drive magazin, miszerint Mario Andretti biztosítási okokból többé már nem vezetheti az IndyCar kétüléses autóját.

Erről a veterán motorsport és autós újságíró, Steve Cole Smith számolt be, miután a St. Petersburg-i szezonzáró előtt az élő legenda őt vitte körbe a pályán.

A RACER viszont ezzel szemben már arról ír, hogy mindez nem volt más, csak egy álhír.


hirdetés


A szaklap kérésre az autót szponzoráló Honda emailben úgy reagált, hogy “Andretti nem lett kirúgva”, maga Mario pedig szintén cáfolta az információkat.“Smith-t autóztattam St. Pete-en, amikor ő közölte, hogy többé már nem fogom vezetni a kocsit” – nyilatkozta a 80 éves sztár. “Azonnal leállítottam őt és elmagyaráztam, hogy ez egyáltalán nem szerepel a terveim között, sőt, nem is hallottam erről. Nem beszéltem a hondásokkal, senki nem mondott nekem ilyesmit hivatalosan. Imádom, amit csinálok és egészen addig folytatni akarom, amíg helyesnek érzem. Jót tesz nekem és az IndyCarnak is, élvezzük.”

Arra a kérdésre, hogy volt-e valamiféle aggodalom az életkora miatt, Andretti így válaszolt:

“Teniszezem, vízisízek és még mindig repülök a kisrepülőmmel, emellett úgy érzem, átkozottul jó formában vagyok. Ha másként lenne, akkor én lennék az első, aki elismerné.”

A hírek szerint a Honda szerződése a kétülésessel még nem lett megújítva a jövő évre nézve, Andretti viszont reméli, hogy az IndyCar akkor is folytatni fogja a programot, ha japán gyökerű márka úgy dönt, tizenöt év után kiszáll belőle.

“Addig akarom csinálni, amíg csak képes vagyok rá és élvezem. Jó látni, ahogy az emberek reagálnak menet közben és szerintem szeretnek is velem körözni.”

Időközben a The Drive is megszólalt.

“A hétvége folyamán a Racer.com publikálta a sztorink cáfolatát – bár mi soha nem használtuk a “kirúgás” szót – névtelen Honda-forrásra, valamint magára Mario Andrettire hivatkozva, aki azt állította, vele nem közöltek ilyesmit. Ugyanakkor a Honda PR-részlege nyilvánosan, ismétlődően közölte a The Drive-val, hogy az október 25-ei, St. Petersburg-i verseny volt az utolsó Andretti számára a vállalatnál. Vizsgáljuk az esetet és amint további információkhoz jutunk, meg is osztjuk.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy