HIVATALOS: Kyle Larson a Hendrick Motorsports-cal tér vissza a NASCAR-ba!

HIVATALOS: Kyle Larson a Hendrick Motorsports-cal tér vissza a NASCAR-ba!

A Hendrick Motorsports hivatalosan bejelentette, hogy több évre szóló szerződést kötött Kyle Larsonnal.

A 28 éves amerikai versenyző a megállapodás értelmében az 5-ös Chevyt fogja vezetni, amely szám utoljára 2017-ben volt használatban.


hirdetés


A versenygép egyelőre szponzoráció nélküli.hirdetés


“Kyle kérdés nélkül az egyik legtehetségesebb autóversenyző a világon” – mondta Rick Hendrick. “Bajnoki-szintű képességei vannak, így kiemelkedően segíteni fogja a programunkat. A legfontosabb, hogy teljes mértékben biztos vagyok abban, Kyle tisztában van az elvárásainkkal és fantasztikus nagykövete lesz a csapatunknak, a partnereinknek és a NASCAR-nak.”

Larson felfüggesztését – amivel még az áprilisi, rasszista felhangú botránya után sújtották – két héttel ezelőtt törölte el a NASCAR, január 21-ei hatállyal.

A zöld jelzésért cserébe Larsonnak kötelezettségei is lesznek.

Többek között az egyenlőséget kihangsúlyozó beszédeket kell mondania a NASCAR regionális és esport-futamainak alkalmával, valamint dirt-pályás eseményeken, folyamatosan mentorálni fogja a Urban Racing School diákjait, továbbá egészen 2023 végéig látogatnia kell a rasszizmus ellen küzdő RISE által szervezett tréningeket.

Larson később Dale Earnhardt Jr. podcastjében azt is elárulta, hogy a tervek szerint a HMS-szerződés mellett sprint car/midget car/late model futamokon is indulhat. Persze csak akkor, ha ezek nem lesznek fedésben a NASCAR-ral.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy