Ericsson több évre hosszabbított a Chip Ganassi Racinggel

Ericsson több évre hosszabbított a Chip Ganassi Racinggel
credit:IndyCar Media


Úgy tűnik, a mai nap a bejelentéseké.

Néhány órával került hivatalos megerősítésre, hogy Kyle Larson jövőre visszatér a NASCAR-ba, méghozzá a Hendrick Motorsports színeiben.

Nem sokkal ezt követően a Chip Ganassi Racing IndyCar-részlege is közzétette legfrissebb, a pilótafelállást érintő sajtóközleményét.

Ebből kiderült, hogy a csapat több évre szólóan meghosszabbította Marcus Ericsson szerződését, így a svédet továbbra is a 8-as számú Dallara-Hondában kell majd keresni.


hirdetés


A 30 éves pilóta 2019-ben debütált az IndyCarban még a Schmidt Peterson Motorsportsnál (ma: Arrow McLaren SP), az idei szezontól pedig már Ganassiék flottáját szolgálja.

Ericsson eddigi legjobb eredményét az amerikai open-wheelben tavaly érte el, amikor is az AMSP autóját vezetve a második helyen ért célba a detroiti duplaforduló vasárnapi futamán.

A 2020-as idényt – immár a CGR-tagjaként – az összetett tizenkettedik pozíciójában fejezte be, a legmagasabb helyezését pedig Road Americán hozta, miután a negyedikként intették le.A CGR flottáját jövőre is erősíteni fogja a frissen hatszoros bajnokká koronázott Scott Dixon, továbbá épített/utcai pályás programmal érkezik Jimmie Johnson is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a sorsa a 10-es számú Dallara-Hondának. A hírek szerint az eddig ez a gépet vezető Felix Rosenqvist ugyanis várhatóan a McLarennél folytatja.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy