Befejezi IndyCar-programját a DragonSpeed

Befejezi IndyCar-programját a DragonSpeed
credit:IndyCar Media


Elton Julian hivatalosan megerősítette, hogy a Dragon Speed jövőre már nem tér vissza az IndyCar mezőnyébe.

A csapatvezető indoklása szerint minden erőforrásukkal a sportautózásra kívánnak koncentrálni.

A birtokukban állt Dallara IR12 (közismertebb nevén DW12) kasztnit már el is adták a nemrég a Liberty Mediával szövetségre lépett Meyer Shank Racingnek.


hirdetés


“Csak pozitív dolgokat tudok mondani azon időszakról, amit az IndyCarban töltöttünk” – nyilatkozta Julian a RACER-nek. “Nagyon sok bátorítást kaptunk Jay Frye-tól, Roger Penske-től, a Chevytől és valamennyi partnerünktől. A COVID azonban két évvel visszavetett bennünket. Azzal, hogy távozunk az IndyCarból és eladjuk az autót, lehetővé válik számunkra, hogy többet invesztáljunk az új műhelyünkre Barcelonában és erősítsük az LMP2-es programunkat. Biztosan kijelentem viszont, hogy – ha megtalálom a módját – ott akarunk lenni újra az IndyCarban, amikor a következő nagy dolgok történnek

A DragonSpeed 2019-ben debütált a bajnokságban.

A 103. Indianapolis 500-nak egyesen az egyik csodacsapatává váltak, miután rögtön az első kvalifikációs napon bejutottak a mezőnybe a 81-es Dallara-Chevyt vezető, minden ováltapasztalatot nélkülöző Ben Hanleyvel a volán mögött.

A gárda idén már legalább tíz verenysen szeretett volna indulni, a járványhelyzet miatt viszont csak az Indy 500 jött össze, amit a huszonharmadikként zártak szintén Hanley közreműködésével.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy